Kartepe Belediyesi tarafından başlatılan mahalle konakları projesinin ilk konağı Belediye Başkanı Hüseyin Üzülmez’in katıldığı törenle Uzunçiftlik’te açıldı
Kartepe Belediye Başkanı Hüseyin Üzülmez, Mahalle Konakları projesinin ilk açılışını Uzunçiftlik Hasanpaşa Mahalle Konağı ile başlattı. Proje kapsamında Büyükşehir Belediyesi’nden devralınan Hasanpaşa İş Merkezi binasını, mahalle konağına dönüştürüldü. Mevcut 3 katlı binada uygulanan proje ile; zemin katı sağlık kabini, 1. Katta Akşemseddin Bilgi Evi, Emekli Odası ve Muhtarlık Ofisi, 2. Katta ise KAR-MEK Kurs Merkezi ile Kadın Spor ve Yaşam Merkezi mahalle sakinlerinin hizmetine sunuldu.
Konağın açılışına Kartepe Belediye Başkanı Hüseyin Üzülmez’in yanısıra İlçe Kaymakamı Ayhan Durmuş, Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürü Erol Arutan, İlçe Milli Eğitim Müdürü Mahmut Sami Demirci, Kartepe Muhtarlar Derneği Başkanı Hüseyin Türker, meclis üyeleri, kursiyerler ve mahalle sakinleri yoğun ilgi gösterdi.
Konağın açılışında konuşan Belediye Başkanı Hüseyin Üzülmez, “Ülkemizde çok hızlı bir değişim ve gelişim süreci yaşamaktayız. Bu hızlı değişim ve gelişim süreci özellikle ilçemizde oldukça fazla hissedilmektedir. İlçemizin bir kentin ihtiyacı olan kurumlara sahip olması adına tüm enerjimizle çalışıyoruz. Yapılan bu yeni yapıların ihtiyacı olan alt ve üst yapı yatırımları da bir yandan devam ediyor. Kısacası ilçemizi bir yatırım merkezi durumuna getirdik” dedi.
Hasanpaşa’daki binayı Kartepe Belediyesine devreden Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu’na da teşekkür eden Başkan Üzülmez, Uzunçiftlik Mahallesi başta olmak üzere ilçe halkına yönelik gerçekleştirilen projelerden de bahsetti.
Başkan Üzülmez daha sonra protokol üyeleriyle birlikte açılış kurdelesini kestiği konağı gezdi. Mahalle sakinlerinin teşekkürlerini de kabul eden Başkan Üzülmez, KARMEK kursiyerlerine kurs bitirme belgelerini de takdim etti.