Kartepe Belediyesi Turizm Master Planının çalışmalarında hızla ilerliyor.
Kartepe’de turizmin planlı bir şekilde gelişmesi için yoğun bir çalışma içerisinde bulunan Belediye Başkanı Hüseyin Üzülmez’in üzerinde hassasiyetle durduğu Kartepe Turizm Master Planının çalışmaları da hızla ilerliyor. Kış ve doğa turizminin merkezi kabul edilen Kartepe’nin tanıtılması, doğa turizminin desteklenmesi ve sektörel kalkınmanın sağlanması için çalışmalar sürüyor.
Kartepe Belediyesi Plan ve Proje Müdürlüğü de bu yöndeki çalışmalara destek vermek adına ilçenin turizm bölgesi ilan edilmesi için Kartepe Turizm Master Plan çalışmalarını da hızlandırdı. Müdürlük, işin kapsamı olarak Kartepe ilçe sınırını kapsayan turizm master plan raporu, master plan ve plan hükümleri şeklinde üç aşamada rapor hazırlayacak. Kartepe Turizm Master Planları yapım işi için yapılan ihaleyi alan firma temin edilen kurum görüşleri, saha çalışması verileri, turizm faktörleri, potansiyelleri, ilçenin güçlü ve zayıf yönlerini belirleyen analiz gibi verilerden oluşan detaylı mevcut durum raporu ve mevcut turizm haritasını hazırlayarak çalışmanın ilk aşamasını tamamladı.
Çalışmalarının diğer aşamalarını da devam ettirdiklerini belirten Plan Proje Müdür Vekili Ali İhsan Karagöz, “Turizm Master Planları için, dört mevsimin yaşandığı tarihsel, kültürel, doğal ve turistik yönleriyle ön plana çıkan genç ilçelerden Kartepe’nin tanıtılması, doğa turizminin desteklenmesi ve sektörel kalkınmanın sağlanması yönündeki çalışmalar başkanımızın direktifleri doğrultusunda ekibi tarafından titizlikle yürütülüyor” dedi.
Karagöz, “Kartepe’nin geleceğini şekillendirmek adına planlama çalışmalarımızı da titizlikle yürütüyoruz. Kartepe’nin Turizm Master Planları yapılarak turizm yatırımcılarının daha iyi şekilde yönlendirilmesi sağlanacak. İlçeye yatırım yapmak isteyen yatırımcıların yatırım yapabilecekleri alanlar belli olacak. Dağ içi turistik tesislerin yerleri belirlenecek. Yayla turizminin gelişimini de sağlayacak master plan, yaylalarında yeniden planlamasının önünü açacak. Master planı 2016 yılı sonuna kadar bitirmeyi hedefliyoruz. Bundan sonrada bölgenin turizm bölgesi ilan edilmesi ile ilgili çalışmalarımıza hız vereceğiz” diye konuştu.