Kartepe Belediyesi tarafından açılan yaz spor okulları için kayıtlar alınmaya başladı.
Kartepeli öğrencilerin yoğun ilgi gösterdiği ücretsiz yaz spor okulları için kayıtlar, Ramazan bayramı sonrası 13 Temmuz 2016 Çarşamba günü başlayacak. Bu yıl tenis ve boks branşlarının da dahil edildiği yaz spor okullarında 11 farklı spor branşında spor eğitimi verilecek. Bu yıl 8.’si düzenlenecek Kartepe Belediyesi Yaz Spor Okullarından spor eğitimi almak isteyen Kartepeli çocuklar bilgi evleri, zabıta irtibat büroları ile muhtarlıklar aracılığıyla başvuru yapabilecekler.
Kayıtların alınması ardından yaz dönemi boyunca Kartepeli çocuklara yüzme, basketbol, voleybol, futbol, karate, hentbol, boks, tenis, güreş ve halk oyunları branşlarının yanı sıra su kayağı eğitimleri de verilecek. 8 Eylül 2016 tarihine kadar sürecek spor okullarından faydalanacak çocuklara, belediyenin verdiği malzeme ve araç gerecin yanı sıra ücretsiz servis olanaklarıyla spor yapma imkanı sağlanıyor.
Kayıtların açıldığı ilk günden itibaren çocukların yaz spor okullarına gösterdiği ilgiden büyük memnunluk duyduğunu belirten Belediye Başkanı Hüseyin Üzülmez, “Yaz spor okullarımız ile bu yıl da çocuklarımıza yaz aylarını faydalı şekilde değerlendirme imkanı sunacağız. Geleceğimizin teminatı çocuklarımızın gelişimine katkı vermek, sokaklardan uzak tutarak kötü alışkanlık edinmelerinin önünü kesmek adına yaz ve kış spor okulları ile miniklerimizin sporu daha sağlıklı ve bilinçli yapmalarını sağlamayı amaçlıyoruz. Miniklerimizde gösterdikleri ilgi ile ücretsiz düzenlenen yaz spor okullarında yaz aylarını en iyi şekilde değerlendirme imkanı bulacaklar” dedi.