Kartepe Belediye Başkanı Hüseyin Üzülmez, bisiklet dağıtımları ile Kartepeli çocukları sevindirmeye devam ediyor.
Kartepe genelinde 3 bin 250 ilkokul 5. Sınıf öğrencisini dağıttığı bisikletlerle sevindiren Belediye Başkanı Hüseyin Üzülmez, “Devlet ve özel okul ayırımı yapmadan bütün çocuklarımızı sevindireceğiz” dedi.
İlkokul 5. Sınıf öğrencilerine okul ve karne hediyesi olarak dağıtılan bisiklet dağıtım törenlerinin üçüncüsü Pakmaya Ortaokulu’nda gerçekleştirildi. Kartepe Belediye Başkanı Hüseyin Üzülmez’in ev sahipliği yaptığı törenlerde Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, AK Parti Kartepe ilçe Başkanı Hasan Kandaz, Kartepe Kaymakamı Ayhan Durmuş, KASKF Başkanı Murat Aydın, Gençlik Hizmetleri ve ilçe Spor Müdürü Erol Arutan, AK Parti Kartepe ilçe Kadın Kolları Başkan Vekili Filiz Akın, AK Parti Kartepe Gençlik Kolları Başkanı Uğur Karbuz, Kartepe Muhtarlar Dernek Başkanı Hüseyin Türker, ilçe Milli Eğitim Şube Müdürü Yahya Ali, belediye başkan yardımcıları ve meclis üyeleri, AK Parti Kartepe İlçe yöneticileri, mahalle muhtarları, okul idareci ve yöneticileri ile veliler hazır bulundu.
Öğrenciler adına 17 Ağustos Ortaokulu sınıfı öğrencisi Habibe Ayvaz teşekkür konuşması yaptı. Ayvaz, “Kartepeli çocuklar olarak bizlerin ruhsal, zihinsel ve fiziksel yönden en iyi şekilde yetişmesi için her türlü sosyal, kültürel ve akademik çalışmalar gerçekleştiren, daha bisikletlerimizi almadan bisiklet yolumuzu yapan, biraz sonra alacağımız bisikletlerle rüyalarımızın gerçekleşmesini sağlayan Kartepe Belediye Başkanımız Hüseyin Üzülmez’e tüm arkadaşlarım adına teşekkür ederim” dedi. Pakmaya Ortaokulu öğrencisi Tülin Özdemir’in okuduğu şiir ardından İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Yahya Ali, bisikletin faydalarından bahsetti. Müdür Ali, her yıl birçok faydası olan bisikletleri öğrencilere hediye eden Başkan Üzülmez’e teşekkür etti.
Kartepe’de sosyal ve kültürel alanda çok önemli faaliyetlerde bulunan Belediye Başkanı Hüseyin Üzülmez, “Göreve geldiğimiz ilk yıldan itibaren çocuklarımıza karne hediyesi bisiklet veriyoruz. Çocuklarımızı teşvik etmek için başarılı başarısız, devlet okulu özel okul ayırımı yapmadan 3250 çocuğumuza bisikletlerini Allah kazasız belasız kullanmak nasip etsin diyerek hediye ettik” dedi. Belediyeciliğin klasik belediyecilik anlayışı yanında sosyal ve kültür belediyeciliği ile artık insanların kalbine hizmet etmekle olduğunu kaydeden Başkan Üzülmez, “Sayın Cumhurbaşkanımızın İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı döneminde, belediyecilik kültürüne soktuğu sosyal ve kültür belediyeciliği artık bizim olmazsa olmazlarımızdandır. Devletin devlet baba olduğunu hissettirecek hizmetler yapıyoruz, yapmaya devam ediyoruz” dedi. Başkan Üzülmez, ilçede hayata geçirilen sosyal belediyecilik hizmetleri ile hazırlık aşamasında olan Alo Evlat Projesi gibi hizmetlerinden de bahsetti.
Çocukların yüzünün güldüğünü görmekten mutluluk duyduğunu belirten Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, “Sizin yaşlarınızda olduğumda ben de bisiklet sahibi olmak için çok büyük özlem duydum. O zamanlar böyle belediyelerimiz yoktu, o dönemlerde böyle de ilerlemiş değildik. O özlemimi ben gideremedim. Onun için sizin sevincinizden daha fazla ben seviniyorum. Heyecanınıza ve sevginize inanın ki ortağım” dedi. Kartepeyi bir bisiklet şehri yapma hedefinde olduklarını kaydeden Başkan Karaosmanoğlu, “Kartepemiz bisiklet kullanmaya uygun arazi koşullarına sahip bir bölge. Çevreye duyarlı bisikletlerle ilçede daha rahat bir ulaşım imkanı bulacaksınız. Bir de bisiklet yolları yaptığımızda istediğiniz yere güvenle ulaşacaksınız. Bisiklet hediye eden ve bu heyecana beni de ortak eden Belediye Başkanı Hüseyin Üzülmez’e sizler adına teşekkür ederim. Bu sene bisiklet aldınız. 6. Sınıfta da tablet bilgisayarlarınızı alacaksınız. Kocaeli’de öğrenci olmak varmış. En büyük zenginlik kaynağımız sizsiniz” dedi.
Törende 17 Ağustos, Eşref Uslu, Özel Kale, İstasyon, Pakmaya, Hacı Halim Karslı Ortaokulu öğrencileri başkanlar çevresinde sevgi yumağı oluşturdular. İlçe protokolü ile birlikte bisikletleri öğrencilere dağıtan başkanlar çocuklarla tek tek fotoğraf da çektirdi. Bisiklet dağıtım töreni 26 Mayıs Perşembe günü saat 14.00’de Kartepe İmam Hatip Okulu bahçesinde devam edecek.