Kartepe Belediyesporlu güreşçiler, Çanakkale’de düzenlenen kulüpler arası 14-15 yaş Grekoremen Güreş grup müsabakalarından iki dereceyle döndü.
Salon sporunun farklı dallarında sergiledikleri mücadelelerle ilçemizi başarıyla temsil eden Kartepe Belediyespor Kulübü sporcuları güreş branşında katıldıkları son turnuvadan da başarıyla döndü.
7-10 Nisan tarihleri arasında Çanakkale’de düzenlenen Türkiye Şampiyonası Grekoremen Güreş grup müsabakalarına 3 sporcu ile katılan Kartepe Belediyespor Kulübü, iki derece elde ederek şampiyonaya doğrudan katılma hakkı elde etti. Türkiye Güreş Federasyonu tarafından organize edilen müsabakalar Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Beden Eğitimi Yüksek Okulu Spor Salonu’nda yapıldı. Müsabakalara 23 ilden 77 kulüp, 393 sporcu katıldı.
Güreşçiler sıkletlerinde şampiyon olmak için minderde kıran kıran mücadele ettiler. Kartepe Belediyesporlu güreşçilerden İsmail Çınar 59 kiloda üçüncü olarak kürsüye çıktı. Mansur Aydede’de 32 kiloda 7. Olarak Türkiye Şampiyonasına doğrudan katılma hakkı elde etti.
Elde ettiği başarılarla ilçenin gururu olan güreşçileri tebrik eden Kartepe Belediye Başkanı Hüseyin Üzülmez, “Salon sporunda her geçen gün yeni başarılar elde ederek ilçemizin gururu olan sporcularımızı ve teknik ekibini kutluyorum” dedi.