Kartepeli vatandaşlar Kent Bayramlaşmasında Başkan Üzülmez ve ilçe protokolü ile bir araya gelerek bayramlaştı.
Kartepe’de Kent Bayramlaşması bayramın ikinci gününde Uzunçiftlik Kültür Merkezi’nde gerçekleştirildi. Çeşitli ikramların da yapıldığı bayramlaşmaya, ilçe halkı yoğun ilgi gösterdi. 15 Temmuz’da gerçekleştirilen hain darbe girişimi sonrası iktidar ve muhalefet partilerinin ortak tavır takınması ile sağlanan birlik beraberlik ortamı Kartepe Kent Bayramlaşmasına da yansırken, törene AK Parti’li ve CHP’li ilçe teşkilatları da katılım gösterdi. Kartepe Belediye Başkanı Hüseyin Üzülmez’in ev sahipliğinde gerçekleşen bayramlaşma törenine, Kartepe İlçe Kaymakamı Ayhan Durmuş, İlçe Jandarma Komutanı Yüzbaşı İbrahim Güler ve Kartepeli vatandaşlar da katıldı.
Selamlamanın ardından kürsüye davet edilen Kartepe Belediye Başkanı Hüseyin Üzülmez, konuşmasında bayramların birleştirici gücüne dikkat çekerken, 15 Temmuz sonrasında milli ve manevi değerlere bağlılığın arttığının da altını çizdi. Üzülmez sözlerinde, “Değerli protokol ve çok kıymetli hemşehrilerim, bu müstesna günde bir arada olmanın huzuru ve mutluluğuyla, sizleri saygı ve muhabbetle selamlıyorum. Bayramlarımız, kardeşlik bilincimizin, paylaşmanın, muhabbetin ve dayanışmanın yaşandığı en önemli günlerdir. Bu bayramlar sayesinde bir araya geliyor, mutlulukları, güzellikleri ve huzuru paylaşıyoruz. Birlikte olmanın ve dayanışmanın önemini çok kısa bir süre önce bizlere bir kez daha gösteren bu necip milletin unutulmaz kahramanları olan 15 Temmuz Şehitlerimizi, bayram gününde bir kez daha büyük bir minnetle yâd ediyorum. Onların o mücadelesi olmasaydı, belki de bugün burada olamayabilirdik. Özellikle 15 Temmuz Şehitlerimiz başta olmak üzere bu yüce milletin bekası için mücadele etmiş, Kurtuluş Savaşımızdan günümüze kadar, içeride ve dışarıda ülkemizin huzuru için savaşmış ve şehit düşmüş bütün şehitlerimizi minnetle ve rahmetle anıyorum” dedi.
Söz konusu vatansa gerisi teferruattır diyen Başkan Üzülmez, “15 Temmuz Günü emperyalist güçlerden aldıkları emirlerle, Türk İnsanının milli manevi duygularını istismar etmiş FETÖ elebaşısının hain planlarının suya düştüğünü, kendisini tankların önüne siper eden bu milletin kahraman evlatları sayesinde bu güzel günleri beraberce yaşadığımızı ve devletimizin sarsılmaz bütünlüğünü korumak için mücadele etmemiz gerektiğini bir kez daha hatırlatıyorum. Bu mücadele; legal ve demokratik tüm yollardan, "sen-ben-o" demeden ortak hedefe doğru sürdüreceğimiz, milli ve onurlu bir mücadeledir. Bu mücadelenin bir parçası, bir neferi olmak hepimiz için gurur vesilesidir. Başkomutanımız ve Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın 15 Temmuz gecesi halka sokaklara çıkın, demokrasinize sahip çıkın talimatı ile sokaklara dökülen cesur milletimiz sayesinde birlikteliğimiz daha da kuvvetlendi. Legal siyasi partilerimiz ülkemizin bekası için bir araya geldi ve o oluşumun güzel bir örneği de bugün burada tezahür ediyor. Şu an aramızda olan, ilçe bayramlaşmamıza katılım gösteren Cumhuriyet Halk Partili dostlarımızla da bu güzelliği paylaşmanın sevincini yaşıyoruz. İnşallah bu birliktelikler "Söz Konusu Vatansa Gerisi Teferruattır.’ ortak prensibi ile devam edecektir. Bu vesile ile bu güzel bayram gününde, bizlerle birlikte olan tüm hemşerilerimin ve tüm İslam alemi’nin Kurban Bayramını bir kez daha kutlar, saygı ve sevgilerimi sunarım” şeklinde konuştu.
Program protokol üyelerinin vatandaşlarla bayramlaşması ile sona erdi.