Kartepe Belediyesi Kutlu Doğum etkinliği, Bursa Müftüsü Prof. Dr. Mehmet Emin Ay’ın da katılımıyla gerçekleştirildi.
Hz. Muhammed (s.a.v.)’in 1445’nci doğum yılı münasebetiyle Kartepe Belediyesi tarafından düzenlenen konferans programında Bursa İl Müftüsü Prof. Dr. Mehmet Emin Ay Kartepelilere, şefkat peygamberini anlattı. Kutlu Doğum Haftası etkinlikleri çerçevesinde “Görmeden Aşk” konulu konferans, Bursa İl Müftüsü Prof. Dr. Mehmet Emin Ay’ın katılımıyla Necip Fazıl Kısakürek Kültür Merkezi’nde gerçekleştirildi. Kartepelilerin yoğun ilgi gösterdiği programın ev sahipliğini Belediye Başkanı Hüseyin Üzülmez adına Başkan vekili Zafer Arat üstlendi.
Kartepe İlçe protokolünün hazır bulunduğu program tasavvuf musikisi eşliğinde semazen gösterisi ile başladı. Salondaki katılımcılar Düzce merkez vaizi Dursun Yiğit’in Kur’an-ı Kerim tilaveti ardından Kutlu Doğuma özel barkovizyon gösterisini izledi. Daha sonra Bursa İl Müftüsü Prof. Dr. Mehmet Emin Ay, “Görmeden Aşk” konulu konferansını gerçekleştirdi.
Müftü Ay, Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed’i (s.a.v.) her yönüyle en güzel şekilde anlattı. Ay, “Kutlu doğum Haftalarında Sevgili Peygamberimizi sadece anmak için değil onu anlamak için her yıl Diyanet İşleri Başkanlığımız çok önemli konuları ana tema olarak belirleyip insanlarla paylaşıyor. O sebeple değerli kardeşlerim yüce resulü tanımadan, onu anlamadan önce kendimizle barışık bir halde yaşayamayız. Onun sünnetlerini hayatımıza aktarmadığımızda ne ailemizde ne toplumumuzda ne de yaşadığımız coğrafyada huzura ulaşamayız” dedi.
Başkan Vekili Zafer Arat, doyumsuz sohbeti için Ay’a teşekkür ederken kendisini ramazan ayında yine ilçede ağırlamak istediklerini ifade etti. Arat, Müftü Ay’a teşekkür çiçeği ve Kartepe manzaralı saatten hediye etti. Kartepelilere de çıkışta kırmızı gül ve “Peygamber’e Hürmet Harameyn’e Hizmet” başlıklı Kartepe Belediyesi Kültür Yayınından hediye edildi.