8. Kocaeli Kitap Fuarı söyleşilerinde, yazarlar ve okuyucular buluşturulmaya devam ediyor.
Kitap Fuarı söyleşilerinde yazar Kemal Karadayı ve Başbakanlık Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanı Doç. Dr. Kudret Bülbül, kitapseverler ile buluştu. Karamürsel Alp konferans salonunda düzenlenen ilk söyleşide konuk Kemal Karadayı, “İletişimde Zen Bilgeliği” konusu ile dinleyicilerine kişisel iletişim sorunları hakkında bilgiler aktardı.
Dinleyicilerin sorularını yanıtlayan Kemal Karadayı, “Diyalogdan sonra belli bir süre diyaloğu tekrar tekrar yaşıyoruz. Söylemediğimiz şeyleri söylemiş gibi hissediyoruz. Sessiz kalıp acı çekmek doğru değil” dedi.
İkinci söyleşide ise Başbakanlık Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanı Doç. Dr. Kudret Bülbül, “Said Halim Paşa: Çağları Aşan Tespitler” konusu ile dinleyicilerinin karşısına çıktı. Bülbül, Said Halim Paşa’nın yaşadığı dönemin çok tartışmalı ve çekişmeli bir dönem olduğunu belirterek, “ Bizim medeniyetimizde batıda kaybolmak olgusu meşrutiyetten itibaren çok önemli bir unsur. Osmanlı toprakları, harf inkılabından önce birçok şairin, bilginin düşüncelerini yansıttığı topraklardı ama bu durum harf inkılabından sonra kaybolmuştur. Said Halim Paşa’nın konumu itibari ile geniş coğrafyada bilgi birikime sahipti“ diye konuştu.