Gelenekseli sergile konseptiyle ilçe sergilerini açan KO-MEK Darıca ilçe sergisiyle final yaptı.
7 coğrafi bölgenin kültürel ekonomik ve fiziksel özelliklerini ilçe sergilerinde yansıtan Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Meslek ve Sanat Eğitimi Kursları (KO-MEK) dönemin 12. ilçe sergisini Darıca’da açtı. Akdeniz Bölgesi konseptiyle açılan son ilçe sergisinde yörenin tüm güzellikleri gelenek ve görenekleri sergilendi. Darıca Kültür Merkezi’nde açılan sergide Akdeniz bölgesine ait el işlemesinden iğne oyasına, resimden yöresel yemek kültürüne, yöresel kıyafetlerden takı ve tasarımlara kadar birçok branşta çalışmalar yer aldı. Akdeniz yöresine ait kına gecesinin kursiyerler tarafından canlı performansla sergilendiği sergide damat tıraşı vatandaşlar tarafından ilgiyle izlendi.
Oldukça renkli gecen açılışa Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, Darıca Kaymakamı Ömer Karaman, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Feyzullah Okumuş, Darıca Belediye Başkanı Şükrü Karabacak, kursiyerler ve çok sayıda vatandaş katıldı. Sergi açılışı öncesinde KO-MEK müzik usta öğreticileri tarafından seslendirilen birbirinden güzel eserler açılışa katılan vatandaşlar tarafından tam not aldı. Açılışta kursiyerler adına konuşan 57 yaşındaki Birsen Ürkmen konuşmasında, “KO-MEK’te geçtiğimiz dönem mefruşat kursuna katıldım daha sonra bu işi hobi haline getirerek tüm bayanlarla paylaşmak istedim. Geçtiğimiz dönem kursun bitmesiyle KO-MEK’te öğrendiklerimle kendi iş yerimi açtım” dedi.
Darıca Belediye Başkanı Şükrü Karabacak, “KO-MEK kursları sayesinde vatandaşlarımız kendi becerilerini ortaya çıkararak iş hayatına atılıyorlar. Bizler Darıca ve Kocaeli’nde sizlerin emrinizdeyiz sizlerin hayatınızı kolaylaştırmak ve daha iyi şartlarda yaşamanızı sağlamak için adımlarımızı bir bir atıyoruz” dedi. Daha sonra konuşan Darıca Kaymakamı Ömer Karaman, “Artık günümüzde farkındalık yaratanlar ön plana çıkıyor eğitimini alıp bilgi ve donanımını tamamlayanlar kendisine fırsatlar yaratıyorlar. KO-MEK kurs merkezlerinin eğitim ve fiziki şartlar olarak çok iyi bu imkanları hazırlayan herkese teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.
Konuşmasına Darıcalılara müjde vererek başlayan Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmaoğlu, ‘’Darıca’nın denize bakan yamacında yerin altını 4.5 km tünel açarak Eskihisar’da denize akan pis suları şimdi arıtma tesislerimize akıtacağız. Bu bize yakışmıyordu bu sayada sahillerimiz pırıl pırıl olacak. Biz hep beraber çalışıyoruz KO-MEK kurslarında eğitim alıp daha sonra kendi işini açanlar bizleri sevindiriyor biz de bunu arzuluyoruz. Vatandaşlar evde kapalı kalmasın gelsin kurslarımızdan faydalanıp iş hayatına atılsınlar” ifadelerini kullandı.
KO-MEK’te, önemli bir sosyal sorumluluk projelerinden biri olan ve 2014 yılından beri yürütülen “KO-MEK BOHÇASI”. KO-MEK’te eğitim alan kursiyerlerin hazırlamış olduğu el emeği göz nuru çeyiz eşyalarını düğün hazırlığı yapan nişanlı bir kıza hediye eden KOMEK bu yıl KO-MEK bohçasını Darıca KO-MEK’te eğitim alan ve nişanlısı şuanda askerde olan kursiyere hediye etti. Konuşmaların ardından protokol ve kursiyerler hep birlikte açılış kurdelesini keserek sergi alanını gezdiler. Tamamı kursiyerler tarafından oluşturulan sergide 800 adet kursiyer ürünü bulunuyor. Kursiyerler ile birlikte sergiyi gezen Başkan Karaosmanoğlu, Akdeniz yöresine ait kına gecesi ve damat tıraşını dikkatlice izledi.