Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Meslek ve Sanat Eğitimi Kursları öğrencileri işaret dili branşı kursiyerleri işaret dili ile tiyatro gösterisi gerçekleştirdiler.
Kocaeli’nin dört bir yanında bugüne kadar yüzlerce branşta on binlerce kursiyere eğitim veren Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Meslek ve Sanat Eğitimi Kursları, yapmış olduğu eğitim faaliyetleriyle hem Halk Üniversitesi olmaya devam ederken hem de eğitim alanında ilklere imza atıyor. Yine bir ilki gerçekleştiren KO-MEK’te, işaret dili branşında eğitim gören kursiyerler bir yandan konuşarak, bir yandan da işaret dili kullanarak tiyatro gösterisi gerçekleştirdi.
İzmit ilçesi Yahya Kaptan mahallesinde bulunan SDKM’de gerçekleştirilen tiyatro gösterisinde Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanlığı Yaygın Eğitim Şube Müdürü Bahadır Bedir, KO-MEK Genel Koordinatörü Lokman Ceyhan, KO-MEK yöneticileri, çalışanlar, kursiyerler ve işitme engelliler katıldı. Performanslarıyla profesyonel oyuncuları aratmayan kursiyerler katılımcılardan tam not aldılar. Özellikle işitme engellilerin beğenisini kazanan kursiyerler, bu çalışmalara devam edeceklerini söylediler.