KO-MEK, 2016-2017 yeni eğitim-öğretim döneminin başlamasıyla birlikte tanıtım çalışmalarına hızla devam ediyor.
Kocaeli’nin meslek ve sanat eğitimi konusunda en önemli kurumu olan Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Meslek ve Sanat Eğitimi Kursları(KO-MEK), yeni dönemde de 43 kurs merkeziyle Kocaeli halkına hizmet edecek. Yeni dönemin başlamasıyla birlikte saha çalışmalarına ağırlık veren KO-MEK, 7’den 70’e tüm halkın KO-MEK faaliyetlerinden daha fazla yararlanması için isteyen herkese kurslar hakkında bilgi verdi. Hem de uygulamalı branş tanıtımlarını gerçekleştirdi. İlk etapta kentin çeşitli yerlerine ve AVM’lere açılan tanıtım stantları ile Kocaeli halkına ve Kocaeli Üniversitesi’ne gelen öğrencilere KO-MEK hakkında detaylı bilgi verildi.
İzmit Yürüyüş Yolu’na açılan stantla vatandaşlara branşlar hakkında bilgi veren KO-MEK Usta Öğreticileri, isteyen her vatandaşa uygulamalı olarak detaylı bilgi verdi. 7’den 70’e her kesimden vatandaşın yoğun ilgi gösterdiği tanıtım stantlarında çocukların yüzleri boyanırken, büyükler de uygulamalı branşlarla günün tadını çıkardı.
Özellikle üniversite öğrencilerinin ve emeklilerin yoğun ilgi gösterdiği tanıtım stantlarından memnun kalan vatandaşlar, yeni dönem için kayıt yaptırarak KO-MEK ailesine katılmak için ilk adımı atmış oldu. Kocaeli Üniversitesi’ne kayıt yaptırarak kentimize yeni gelen üniversite öğrencilerinin alan branşlarına ilgi gösterdiği etkinlikte, hem kentimizin tanıtımı yapıldı, hem de öğrencilere ücretsiz dersler hakkında bilgi verildi. Tanıtım faaliyetlerini sürdürecek olan KO-MEK, önümüzdeki günlerde farklı yerlerde tanıtım stantları açarak Kocaeli halkını bilgilendirmeye devam edecek.