Kocaeli İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü, “Afet Hazır Türkiye” projesini Kocaeli genelinde uygulamaya devam ediyor.
Kocaeli AFAD, Temmuz ayının ikinci yarısında “Afete Hazır Türkiye” projesi kapsamında 2 kamu kurumu ve 4 işletmede afet bilinci eğitimi verdi ve tatbikatlar gerçekleştirdi. İl AFAD Müdürlüğü’ne bağlı ekipler, Gölcük Sosyal Hizmet Merkezinde 30, Kartepe İlçe Emniyet Müdürlüğü’nde de 32 personele afet bilinci, arama kurtarma, yaralı taşıma, sivil savunma servis eğitimleri verdi ve yangın tatbikatları yaptırdı.
AFAD’ın işletme eğitimlerine ilave olarak ipler ve düğümler eğitimi verildi. Bu kapsamda Gebze Tedarik Lojistikte 69, Gölcük Paksan Mühendislikte 15, Kartepe Çelik Halatta 78 ve Gebze Bosal firmasında ise 44 çalışan temel afet eğitimlerinden geçirildi. 6 farklı yerde 2 gün ve 10 saat gerçekleştirilen eğitimlerden istifade eden 62 kamu personeli ve 206 çalışanla birlikte proje kapsamında toplam 268 kişi eğitim almış oldu.
Eğiitim ve tatbikatlar hakkında bilgi veren AFAD İl Müdürü Salim Tekoğul, "1999 depremi sonrası duyarlılıklarımızın git gide azaldığına şahit oluyoruz. Oysa tekrar yaşanacağına göre tedbir alınması ve hazırlık yapılması hepimizin görevidir. Toplumun bir kesimi kaderci ve umursamaz yaklaşım sergilerken, bir kesimi dünyalık kazanç peşinde ’benden sonrası tufan’ yaklaşımını sergiliyor. Bir tarafta teslimiyet, bir tarafta dünya hırsı maalesef afete hazırlık duyarlılığını yok ediyor. Bu iki yaklaşımı ifrat ve tefrit olarak algılamak ve afetler öncesinde toplumumuzun tüm kesimlerine hazırlık bilinci kazandırmak gerekiyor" dedi.