Türkiye Futbol Federasyonu Plaj Futbolu Ligi Kocaeli etabında mücadele etmek isteyen takımlar için başvurular başladı.
Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, Türkiye Futbol Federasyonu, Kocaeli Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü ve Kocaeli Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu işbirliğiyle yapılacak olan Plaj Futbolu Ligi Kocaeli Etabı, 27-28 Ağustos tarihlerinde Cebeci Plajı’nda yapılacak. Herkese açık olan Plaj Futbolu Ligi’nde şampiyon olan takım Kocaeli’yi Türkiye Şampiyonası’nda temsil edecek.
Plaj Futbolu Ligi’ne katılmak isteyen takımlar en fazla 12 futbolcu ve 3 kişilik teknik ekipten oluşuyor. Takımlarda 1976-1999 tarihleri arasında doğmuş futbolcular yer alıyor. 18 yaşın altındaki futbolcular velilerinin imzalayacağı muvaffakatname ile lige katılabilecek. Takımların listesinde, 1986 tarihinden önce doğmuş en fazla 3 futbolcu yer alarak ve müsabakalarda oynayabilecek. Plaj Futbolu Turnuvası’na katılacak takımlarda, bir teknik sorumlu veya antrenör görevlendirilmesi zorunlu olacak.
Gençlik ve Spor Hizmetleri Daire Başkanlığı Spor Şube Müdürlüğü tarafından organize edilen Plaj Futbolu Ligi’ne katılmak isteyen takımlar 19 Ağustos tarihine kadar başvuruda bulunmaları gerekiyor. Lige katılan takımlar arasında 23-26 Ağustos tarihleri arasında eleme müsabakaları yapılacak. Yarı finale kalan dört takım 27 Ağustos’ta final için mücadele edecekler. 28 Ağustos Pazar günü üçüncülük ve final maçı yapılacak.