Kocaeli Valisi Hasan Basri Güzeloğlu ve Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, 15 Temmuz akşamından bu yana devam eden demokrasi nöbetlerinin 19. gününde kent meydanında Gebzeliler ile bir araya geldi.
Kocaeli Valisi Hasan Basri Güzeloğlu ve Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu Gebzelilerin 15 Temmuz akşamından bu yana tuttukları demokrasi nöbetinin 19. gününde kent meydanında Gebzelilerle buluştu. Demokrasi nöbetine Kocaeli Valisi Hasan Basri Güzeloğlu, Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, Gebze İlçe Kaymakamı Mehmet Arslan, Gebze Belediye Başkanı Adnan Köşker, Gebze Teknik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Haluk Görgün, belediye başkan yardımcıları Engin Güzel, Nilay Ayran, Sadık Albayrak, belediye meclis üyeleri, STK’lar ve dernekler katıldı.
Demokrasi nöbetinde ilk sözü alarak Gebzeliler’e hitap eden Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, “Biz zaten doğuştan asker olan bir toplumuz. Yeri geldiği zaman Başkomutanımızın bir işaretiyle nasıl askeri kışlalara koştuysak, meydanlara koştuysak; bundan sonrası için de hazır olacağız. Nöbette gaflete düşmeyeceğiz. Su uyur düşman uyumaz. Yılanın başını büyük ölçüde ezdik, ama bunlar çok sinsi saklanırlar, gizlenirler bu yüzden çok dikkatli olacağız” dedi.
Daha sonra söz alan Kocaeli Valisi Hasan Basri Güzeloğlu ise, “15 Temmuz gecesinden bu güne kadar bu meydanlarda dimdik ayakta durarak öyle bir destan yazdınız ki tüm dünyaya demokrasi dersi verdiniz. Öyle bir destan yazdınız ki bunu çocuklarınız, torunlarınız gelecek tüm kuşaklarımız hatırlayacak. Hepinizi birer birer demokrasi kahramanı olarak anılacaksınız. Demokrasiye sahip çıkmak işte budur” diye konuştu.
Konuşmaların ardından protokol ve Gebzeli Demokrasi nöbetçileri hep birlikte marşlar söyledi.