Kocaeli Büyükşehir Belediyesi İştiraklerinden Belde A.Ş, Otopark İşletmecileri Derneği (OİD) toplantısına ev sahipliği yaptı.
Kocaeli Büyükşehir Belediyesi iştiraklerinden Belde A.Ş. kurucu üyesi olduğu Otopark İşletmecileri Derneği’nin (OİD) Temmuz ayı değerlendirme toplantısına ev sahipliği yaptı. Toplantıya Otopark İşletmecileri Derneği (OİD) Yönetim Kurulu Başkanı ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi İSPARK A.Ş. Genel Müdürü Nurettin Korkut, Başkan Yardımcısı ve Kocaeli Büyükşehir Belediyesi BELDE A.Ş. Genel Müdürü Kemal Yazıcı, Başkan Yardımcısı ve Bursa Büyükşehir Belediyesi BURBAK A.Ş. Genel Müdürü Kasım Şahin, Dernek Saymanı ve Kayseri Büyükşehir Belediyesi İMAR A.Ş. Genel Müdürü Yakup Dinç, Dernek Genel Sekreteri ve PARKTÜRK Yönetim Kurulu Başkan Danışmanı Z. Bahadır Saraç, Denetim Kurulu Üyeleri; İstanbul Büyükşehir Belediyesi İSPARK A.Ş. Ar-ge Müdürü Selami Balcı, Kayseri Büyükşehir Belediyesi İMAR A.Ş. Genel Müdür Yardımcısı Mustafa Çetin, Yönetim Kurulu Üyeleri; T-PARK Genel Koordinatörü Fatih Bayrak, Bursa Büyükşehir Belediyesi BURBAK A.Ş. Genel Müdür Yardımcısı Mahmut Sertgöz, EMPARK A.Ş. Genel Koordinatörü Yalçın Kurt, Balıkesir Büyükşehir Belediyesi BALPARK A.Ş. Genel Müdür Yardımcısı Hakan Buyurgan katıldı. Yönetimsel, büyüme ve geliştirilmesi yönünde değerlendirilme ilgili başlayan toplantıda; yol üzeri otopark uygulamaları hakkında süregelen dava konuları,mahkeme kararlarının irdelenmesi ve otopark sektörü için hazırlanan Yasa Tasarısı görüşüldü.
Otopark İşletmecileri Derneği (OİD) Yönetim Kurulu Başkanı Nurettin Korkut; Ulaşım araçlarının park çözümlerine yönelik strateji ve proje geliştirmek, otopark ve sistemleri konusunda bilgi ve tecrübe paylaşmak, yönetmelik ve yasal mevzuatların belirleyici bir şekilde uygulanmasını sağlamak amacıyla işletmecilik yapan kamu ve özel sektörü bir çatı altında birleştiren "Otopark İşletmecileri Derneği"nin otoparkçılığın merkezi olduğunu ve bu sebeple kurulan derneğin üyeler arasında mesleki deneyim, karşılıklı destek, mesleki park kuruluşları arasındaki işbirliğini kolaylaştırmak, otopark ve kentsel hareketlilik ile ilgili önlem ve çözümler, ulaşım araçlarına yönelik park çözümleri gibi birçok konuda işbirliğine gidildiğine değindi.Otopark işletmeciliği yapan kamu ve özel firmaların problem yaşadığı ve biran önce çözüme ulaştırılması gerekli olan en önemli konuların başında yeni otopark mevzuatının, EFT-POS özellikli yeni nesil yazar kasa kullanımı için yasal sonuca varılması ve otopark borçlarının tahsilatı hususunda gerekli olan yasanın çıkması için yol haritasının en kısa zamanda belirlenmesi gerektiğini vurgulayan KORKUT, derneğin halihazırda 21 tane üyesi bulunduğunu ve bu sayının diğer büyükşehir belediyeleri, il belediyeleri ve özel sektörlerin de katılımıyla üye sayısının giderek artmasının derneğin daha güçlü olması anlamına geleceğini belirtti.
Toplantı gündem maddelerinin görüşülmesinin ardından sona erdi.