23 Nisan Uluslararası Çocuk Festivali’ni örnek alan Fas, ülkelerinde de aynı organizasyonu devam ettiriyor.
Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin düzenlediği, dünya barışını hedef alan 23 Nisan Uluslararası Çocuk Festivali, Fas’a örnek oldu. Her sene festival için Kocaeli’ye gelen Faslı çocukların grup lideri Abdurrahman Rojuel, “Kocaeli’ndeki festivale ilk geldiğimizde dünya çocuklarının bir arada olması bizi çok etkiledi. Sonraki yıllarda Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin başarılı organizasyonu hakkında tespitler yaparak kendi ülkemizde çocuk festivalini kapsamlı bir şekilde sürdürdük” dedi.
Büyükşehir Belediyesi Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Daire Başkanlığı’nın 8 yıldır gerçekleştirdiği 23 Nisan Uluslararası Çocuk Şenliği ve 5. yılına giren Çocuk Eğitim ve Eğlence Fuarı, 22-24 Nisan günlerinde gerçekleştirilecek. Dünya barışı için önemli bir görevi yerine getiren festivale her sene olduğu gibi bu sene de çok sayıda ülkeden çocuklar katılacak. Almanya’dan Filistin’e, Hindistan’dan Meksika’ya kadar dünyanın birçok kıtasından gelecek çocuk kafilelerinden Kocaeli’ye adım atacak ilk ülke ise Fas odu. Festivalin Fas için özel bir anlamı da bulunuyor.
Fas grup liderinin sözleri, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Uluslararası Çocuk Festivali’nin kendileri açısından önemini ortaya koydu. 2012 yılında ilk olarak 23 Nisan Festivali’ne geldiklerini dile getiren Fas kafilesinin lideri Abdurrahman Rojuel, ”Kocaeli’deki düzenlenen organizasyon bizim için farklı duygular uyandırıyor. Günümüzde farklı nedenlerle anlaşamayan birçok ülke, çocuklar sayesinde bir araya geliyor. Festival süresince yüzlerinden tebessüm eksik olmuyor. Ta ki Kocaeli’nden ayrılana dek. Türk ailelerinde kalan çocuklarımız sanki kendi evlerindeymiş gibi oluyorlar. Ortaya çıkan bu görüntü beni çok etkiledi” sözlerini kullandı.
Fas grup lideri Abdurrahman Roujel, festivale sonraki yıllarda da katıldıklarını ifade ederek, ”Aynı festivali Fas’ta da yapıyoruz. Büyükşehir Belediyesi yetkililerinden organizasyon hakkında bilgiler aldım. Kendileri bize çok yardımcı oldu. Şimdi ülkemizde de kapsamlı bir şekilde devam eden Çocuk Festivalimiz var. En son yaptığımız festivalde 25 ülkeden çocuklar dünya barışı için etkinliklere katıldı. Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin hayata geçirdiği festival bize örnek oldu” dedi.