Körfez Belediyesi, 2016 Ağustos ayı meclis toplantısı Körfez Belediye Başkanı İsmail Baran’ın başkanlığında yapıldı.
Körfez Belediyesinin ev sahipliğinde yapılan meclis toplantısı Körfez belediye meclis salonunda yapıldı. Meclis başkanlığını Körfez Belediye Başkanı İsmail Baran’ın yaptığı toplantı yoklama ve saygı duruşu ile başladı. Gerçekleştirilen toplantı 12 gündem maddesinin görüşülmesi ile devam etti. Körfez Belediye Başkanı İsmail Baran meclis toplantısı öncesinde 15 darbe girişimine ilişkin açıklamalarda bulundu.
Körfez Belediye Başkanı İsmail Baran, “Türk demokrasi tarihine bir kara leke olarak giren ve ülkemizin birliği, beraberliği ve bütünlüğünü hedef alan bu darbe girişiminin, aziz milletimizin karşı durması ve devletten, milli iradeden ve demokrasiden yana olan güvenlik güçlerimizin devreye girmesiyle engellenmiş olması en büyük sevincimizdir. Aziz milletimize teşekkürlerimi sunuyorum. Milli iradeye yönelik darbe girişimine karşı gösterilen şanlı direniş sırasında güvenlik güçlerimiz ve milletimizin aziz fertlerinden pek çok vatandaşımız şehit olmuştur. Tüm şehit kardeşlerimizi rahmetle anıyor, yaralılarımıza acil şifalar diliyor ve milletimizin başı sağ olsun diyorum. Cenab-ı Hakk milletimize bir daha böyle karanlık günler yaşatmasın” dedi.
Darbe sürecine ilişkin açıklamalarının ardından Körfez Belediye Başkanı İsmail Baran, gündem maddelerine ilişkin açıklamalarda bulundu. Başkan Baran, Sarnıç Han inşaat çalışmalarının devam ettiğini belirterek kentte 60 parkın yenileme çalışmalarının devam ettiğini söyledi. Ayrıca belirli programlar dahilinde sıcak asfalt çalışmalarının da sürdüğünü ifade eden Başkan Baran, İlimtepe Kültür Merkezi ve Üniversite binasının ihale dosyalarının hazırlandığı en geç bir ay içerisinde ihaleye çıkaracaklarının bilgisini meclis üyelerine ve meclis toplantısına katılan vatandaşlara verdi.
Meclis toplantısı gündem maddelerinin görüşülmesinin ardından sona erdi.