Körfez Belediyesi, çevre bilinci ve geri dönüşüm uygulamalarının sağlıklı bir şekilde yürütülebilmesi için eğitimlerini sürdürüyor.
Kocaeli’nin en büyük geri dönüşüm tesisine sahip olan Atık Getirme Merkezi ve Geri Dönüşüm faaliyetleri, öğrencilerin derslerine konu oldu. Körfez Belediyesi Hereke Meslek Yüksek Okulu Borusan Kampüsü ve Hereke Ömer İsmet Uzunyol Meslek Yüksek Okulu öğrencilerini hizmet binasında ağırladı.
Düzenlenen eğitimlerde öğrencilere, doğaya bırakılan çöplerin çevreye verdiği zarar, çevre kirliliğine karşı alınacak önlemler ve geri dönüşümün faydalarından bahsedildi. Körfez Belediyesi’nin çevreyi koruma adı altında yaptığı projeler, Körfez Belediyesi çevre yetkilileri tarafından öğrencilere aktarıldı. Eğitimler kapsamında ayrıca atık toplama merkezinde gezdirilen öğrencilere yapılan çalışmalar hakkında bilgi verildi.
Çevre Eğitimine katılan öğrenciler, yapılan projeler ve verilen eğitimler için Körfez Belediye Başkanı İsmail Baran ve çevre yetkililerine teşekkür etti. Öğrenciler verilen hizmetlerden dolayı memnuniyetini ifade etti. Programın ardından, Körfez Belediyesi’ni ziyaret eden öğrencilere hediye takdim edilerek çekilen hatıra fotoğrafının ardından program sona erdi.