Körfez Belediye Başkanı İsmail Baran, demokrasi meydanında toplanan ellerinde bayraklar ve yaptıkları dualar ile nöbetlerini sürdüren ilçe halkına destek verdi.
Körfez Belediye Başkanı İsmail Baran’ın ev sahipliğinde ve Körfez Belediyesi’nin organizasyonu ve ile 15 Temmuz Demokrasi ve Şehitler meydanında kurulan platformda gerçekleştirilen demokrasi nöbetleri devam ediyor. Her yaş grubundan katılan vatandaşlar, ellerindeki Türk bayrakları ile birlik ve beraberliğin adeta simgesi olan Körfezliler, bekleyişlerine devam ediyor.
Alana vatandaşlar ile selamlaşarak giren Körfez Belediye Başkanı İsmail Baran yaptığı konuşmada, “Demokrasi nöbetimizin 19. Gününü yaşıyoruz. Biz burada Körfezimiz de herhangi bir siyasi parti gözetmeksizin bütün vatandaşlarımızı bütün herkesi demokrasi meydanımıza davet ediyoruz. Bizler vatanımıza, devletimize, bayrağımıza ve milli irademize sahip çıkışımızla tüm dünyaya çok büyük bir ders verdik. Bu güzel vatanımızın bizden başka sahibi yok ve biz uğruna canlar feda ettiğimiz vatanımızı kimseye böldürtmeyiz. Bayrağımızı indirtmeyiz, ezanımızı da dindirtmeyiz. Bir zamanlar bu ülkede darbelerle ezanlar susturuluyordu. Bu aziz millet darbeyi ezanlarla susturdu” dedi.
Konuşmaların ardından demokrasiye sahip çıkmak için verilen mücadelede şehit düşen vatandaşlar için Kur’an-ı Kerim okutuldu. Körfez İlçe Müftülüğünde görevli personel ve Körfezli imamlar tarafından ilahiler okunarak, dualar yapıldı.