Kocaeli Ticaret Odası üyeleri Ramazan Bayramı’nın birinci gününde odanın hizmet binasında bir araya gelerek bayramlaştı.
Ramazan Bayramı’nın ilk günü Kocaeli Ticaret Odası(KOTO) hizmet binasında bir araya gelen oda yönetimi ve üyeleri, geleneksel hale gelen bayramlaşma törenini gerçekleştirdi. Kocaeli Ticaret Odası Meclis Başkanı Bülent Karagöz, Yönetim Kurulu Başkan Vekili Zihni Yılmaz, yönetim kurulu ve meclis üyelerinin ev sahipliği yaptığı bayramlaşmaya oda üyeleri yoğun ilgi gösterdi. Konuklarıyla tek tek ilgilenerek bayramlarını kutlayan Başkan Karagöz ve oda yönetimi törenin sonunda aile fotoğrafı çektirdi.
Törende bir konuşma yapan KOTO Meclis Başkanı Bülent Karagöz, “Ramazan Bayramının hayırlara vesile olmasını diliyorum. Bayramlar sevinç yaşamamıza vesileyken bir taraftan da kırgınlıkları gidermek için vesiledir. Ramazan Bayramı İslam alemine huzur, barış getirsin diyoruz. Ama bugün içinde bulunduğumuz duruma baktığımız zaman hem ülkemizde hem etrafımızda bu temenninin bu yıl da gerçekleşmediğini görüyoruz. Dilerim birlikte daha nice bayramlara ulaşırız ve bir sonraki bayramlar bu temennimiz de gerçekleşmiş olur. Kocaeli Ticaret Odası olarak kuruluş amacımız üyelerimizin ticaretlerine katkıda bulunmak ve onlara yeni Pazar alanları kazandırmaktır. Kısa zaman önce önemli bir gelişme yaşandı, Rusya ve İsrail’le ilişkilerimizi yoluna koyduk. Keşke hiç olmasaydı da ekonomik açıdan da bu problemleri yaşamasaydık diyoruz ama neresinden dönersek ülke ekonomimiz için kardır. Rusya ticaretimizin yoğun olduğu bir ülke. Umarız diğer problem yaşadığımız ülkelerde ilişkilerimizi düzeltiriz” dedi.