Kocaeli Ticaret Odası üyesi işadamlarının destekleriyle yapılan Kocaeli Üniversitesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi Yoğun Bakım Ünitesinin tefrişatı, düzenlenen törenle kullanıma açıldı. Törende konuşan KOÜ Rektörü Prof. Dr. Sadettin Hülagü, KOTO üyelerine teşekkür etti.
Düzenlenen törene Rektör Prof. Dr. Sadettin Hülagü, KOTO Başkanı Murat Özdağ, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ahmet Küçük, Başhekim Prof. Dr. Zafer Cantürk, Genel Sekreter Yrd. Doç. Dr. Fatih Akbulut, Tıp Fakültesi Dekan Yardımcısı Prof. Dr. Hüsnü Efendi, Genel Sekreter Yardımcısı Yrd. Doç. Dr. Mustafa Yeğin, yoğun bakım ünitesinin açılışına destek veren KOTO üyesi işadamları ve akademisyenler katıldı. Kurdele kesimi ardından protokol üyeleri açılan yoğun bakım ünitesini gezdi.
Açılışın ardından tıp fakültesi konferans salonunda düzenlenen törende, yoğun bakım ünitesinin açılışına katkı sunan KOTO üyelerine plaketleri takdim edildi. Plaket töreninde konuşan KOTO Başkanı Murat Özdağ, “Kocaeli Ticaret Odası başkanı seçildiğim günden buyana üyelerimizin, ülkemiz ve şehrimizin yönetici kadrolarının katıldığı toplantılar başta olmak üzere birçok toplantıya katıldım. Bu toplantıların hemen hemen hepsi ilimizin markalaşması, üyelerimizin iş hacimlerinin artırılmasına dönük yaptığımız çalışmaların bir parçasıydı.Fakat bugün ki programın ayrı bir önemi var. Bugün iş dünyasının ve yaşam mücadelesinin zorlu uğraşlarından başını kaldırıp, insanlığın dertleriyle dertlenebilen gönüllere sahip çok kıymetli üyelerimizle beraberiz” dedi.
Kocaeli Ticaret Odası olarak 2014 yılından buyana AB Erasmus+ destekleri kapsamında ENGAGE adlı bir proje yürüttüklerini ifade eden Özdağ, “Proje kapsamlıdan firmalarımızın kurumsal sosyal sorumluluk davranışlarını değerlendiriyor ve alışkanlıklarının geliştirebilmeleri için önerilerde bulunan çalışmalar ortaya koyuyoruz. Bu yönüyle ülke insanımızın tabiriyle hayırseverlik batının tabiriyle kurumsal sosyal sorumluluk çalışmaları hakkında geniş bir birikime ulaştık. Bu süreçte beni en çok etkileyen “filantropizm” terimi oldu. Türkçesi “insanlık sevgisi” olan bu terim aslında her şeyi o kadar güzel anlatıyor ki… Bu terimin bir karşılığı olarak, bugün artık ülkemizde her bir birey sadece kendi yaşam standartlarını değil toplumun yaşam standartlarını da göz önünde bulundurmak durumunda olduğunu hissediyor. Dinimizle, kültürümüzle ve atalarımızla yoğrulan medeniyetimizin vicdanlarımıza bunu bu şekilde işlediğini fark ediyoruz. Üyelerimizin yaptığı bu bağışı takdir edilesi kılan bir diğer konu ise hayır konusunda bir araya gelmeyi başarabilmiş ve güç birliği ile bunu gerçekleştirmiş olmalarıdır. Ümit ediyorum ki bu tavır beraberce ortaya konulacak daha büyük sosyal projelerin hayata geçmesine önayak olacaktır. Çünkü insanlara değerlerimizi aktarabilmek için sözlerimizle değil davranışlarımızla model teşkil etmemiz gerektiği öğretisi bugün dünyada kabul görmüş olmasının yanı sıra çok öncesinde peygamberimizin (S.A.V) uyguladığı ve tavsiye ettiği bir model olmuştur” diye konuştu.
KOÜ Rektörü Prof. Dr. Sadettin Hülagü, yoğun bakım ünitesinin yenilenmesine katkı sunan başta KOTO Başkanı Murat Özdağ olmak üzere herkese teşekkür etti. Kocaeli Üniversitesi Hastanesi’nin bölgede oldukça geniş bir yelpazeden hasta kabul ettiğini, ülkemizdeki üniversite hastaneleri arasında ilk 5 içerisinde yer aldığını, Avrupa Birliği akreditasyonu almış bölümlerinin bulunduğunu söyledi. Prof. Dr. Hülagü, “Bu yılsonunda, Sayın Cumhurbaşkanımızın da katkıları ile hastanenin önünde bulunan 25 bin metrekarelik alanda yeni yapılacak bir bina projemiz var. Bu tamamlandığında ve hastane içerisindeki pek çok merkez buraya kaydırıldığında bazı sıkıntıları da gidermiş olacağız. Hastanemizin büyüme ve daha geniş kitlelere sağlık hizmeti ulaştırılmasına katkı sunan Ticaret Odası Başkanımız Murat Özdağ’a ve nezdinde tüm işadamlarına teşekkür ediyorum” dedi.