Kocaeli'nin Derince ilçesinde, 1. sınıf öğrencisi 7 yaşındaki Mehmet Ali İşler okulun demir bahçe kapısının üzerine devrilmesi sonucu yaralandı. Yoğun bakım ünitesinde tedavi altına alınan çocuğun babası Selahattin İşler, okul idarecilerinden şikayetçi olduğunu söyledi.

ÇIĞLIKLARINI DUYAN KOŞTU

Olay dün saat 15.00 sıralarında, Derince Denizciler Mahallesi'ndeki Turgut Reis İlkokulu'nda meydana geldi. 1. sınıf öğrencisi Mehmet Ali İşler okul bahçesinde arkadaşlarıyla oyun oynadığı sırada okulun raylı demir kapısını tutunca üzerine devrildi. Çocuğun demir kapı altında çığlıklarını duyan çevredeki vatandaşlar ve okul yöneticileri çocuğun üzerinden hemen demir kapıyı kaldırdı. Okul idarecileri 112 Acili arayarak yardım istedi. Olay yerine gelen sağlık ekibi yaralanan öğrenciye ilk müdahalede bulundu. Derince Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırılan Mehmet Ali İşler, yoğun bakım ünitesinde tedavi altına alındı.

ŞİKAYETÇİ OLDU

Çocuğunun ağır yaralı bir şekilde yoğun bakım ünitesinde tedavi gördüğünü söyleyen baba Selahattin İşler, Olay günü veli toplantısı yapılacağı için çocukları dışarıya çıkartmışlar. Ben Mardin'e gitmiştim, eşim Reyhan İşler de veli toplantısı için okuldaydı. Daha sonra oğlum demir kapıyı tutunca üzerine devrilmiş. Bende hemen olayı duyunca apar topar Kocaeli'ne döndüm. Kapı nasıl düşer anlayamadım. Okul yönetiminden şikayetçiyim. Okul kapısı önünde nöbetçi kulübesi var fakat görevli yok. Biz bu öğretmenlere idarecileri çocuğumuz teslim ediyoruz. Bu olayda sorumsuzluk, ihmal var. Bu bir cinayettir. Okul yönetimi ve idarecilerden şikayetçi oldum. Bu işin peşini bırakmayacağım. dedi.

'BUGÜN İŞE GİTMEDİM'

Kendi çocuğunun da aynı okulda okuduğunu olayın duyunca tedirgin olduğu için işe gitmediğini belirten Fesih Gidik, Benim çocuğum da bu okulda okuyor. Hepimizin çocuğunun başına gelebilirdi bu olay. Korku içerisindeyim ve çocuğumun başına bir şey gelir diye işe gidemedim. Okulun çevresinde geziyorum. İhmal var mı bilemiyorum ama olay zaten çok dramatik. Bu olayların olmamasını temenni ediyoruz ama olay olmaması için de tedbir alınması gerekir diye konuştu.