Kocaeli Büyükşehir, Seka alanında bulunan yapıların aslına uygun olarak yenilenmesi çalışmalarına devam ediyor.
Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin Seka alanındaki restorasyon çalışmaları devam ediyor. Bu kapsamda eski Seka fabrikası alanında bulunan mekanik atölye ve taşlı değirmen yapılarının dış cephe ve çatı tadilatları gerçekleştiriliyor.
Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Dairesi Başkanlığı tarafından yapılan çalışmalar kapsamında mekanik atölye ve taşlı değirmen yapılarının tadilatları yapılıyor. Yapılan çalışmalarda 4 bin metrekare cephe alanı, bin 600 metrekare çatı alanı olan mekanik atölye ve çatı alanı bin 800 metrekare, cephe alanı bin 900 metrekare olan taşlı değirmen yapısında tadilat çalışmaları sürüyor.
Büyükşehir tarafından yapılan tadilatta alanların sıva sökümleri, gereken yerlere raspa yapılması, demir imalatlarda kumlama yapılması, gereken yerlerde duvar tadilatı, çatının su yalıtımı, demir doğramaların sökümü ve aslına uygun yapımı gerçekleştiriliyor. Proje çatı imalatı, demir doğrama ve dış cephelerde duvar sökümü ile devam ediyor. İnşaat çalışmalarının yüzde 20’lik kısmı tamamlanmış durumda.