Akçakoca Mahalle Muhtarı Mehmet Şahin, İzmit Belediye Başkanı Dr. Nevzat Doğan’ı makamında ziyaret ederek, mahalledeki meydan düzenleme çalışmaları için teşekkür etti.
Akçakoca mahallesinin Başkan Doğan sayesinde tarih turizminin merkezi haline geleceğini söyleyen Muhtar Şahin, “Akçakoca, İzmit’in en eski ve en çok tarihi değerlerin bulunduğu bir mahalledir. Özellikle Osmanlı dönemi eserleri Belediye Başkanımız sayesinde yok olmaktan kurtarıldı. Elbeyoğlu Konağı, Süleyman Paşa Hamamı, Dere Camii restorasyonları ile başlayan ve Akçakoca Meydan Projesiyle devam eden çalışmalar, mahallemizin unutulan tarihini ortaya çıkarmıştır. Meydan projesi sayesinde mahallemizde adeta Osmanlı dönemi yaşatılacak. Böylelikle mahallemiz, şehrimize gelecek olan turistlerin uğramadan gitmeyeceği bir yer olacak. Sizde çalışmaların her aşamasını yakından takip ediyorsunuz. Mahallemize sık sık gelip çalışmaların aşamalarını yerinde incelemeniz bize ayrı bir güven veriyor. Mahalle sakinleri adına sizlere teşekkürü bir borç biliyorum” dedi.
Akçakoca Mahalle Muhtarı Mehmet Şahin’in ziyaretinden duyduğu memnuniyeti dile getiren İzmit Belediye Başkanı Dr. Nevzat Doğan da, “Çok sayıda Osmanlı döneminden kalma eserlerin bulunduğu mahallemizdeki çalışmalar, Tarih Koridoru Projesinin en önemli ayağını oluşturuyor. Burada yaptığımız projeyle hem geçmişte Atalarımıza hem de gelecekteki yavrularımıza görevimizi yapmış olacağız. İzmit Belediyesi, tarihine, Atasına, geleneğine, göreneğine sahip çıkan bir belediyedir. İzmit’te ilk defa Akçakoca Bey’in bir heykeli var. Bunu yapmakta bize nasip oldu. Akçakoca Bey’in anıtı hem mahallemize hem de şehrimize çok yakıştı. Buradan gelip geçenler tarihimizi, Atalarımızı, büyüklerimizi de öğrenmiş olacak. Akçakoca Meydanında Osmanlı’nın beylikten, devlete geçiş dönemini simgeleyen birçok figürleri yer alıyor. Hayme Anayı, Orhan Gazi’yi, Osman Gazi’yi, Ertuğrul Gazi’yi ve Şeyh Edebali’yi burada görebileceğiz. İzmit’imiz için ne yapsak azdır” şeklinde konuştu.