İzmit Belediyesinin toplu iftar organizasyonu Şahinler Köyünde devam etti.
Cavit Akarsu Kültür Merkezinin önünde gerçekleştirilen ve vatandaşların büyük ilgi gösterdi iftar programına İzmit Belediye Başkanı Dr. Nevzat Doğan ile belediye meclis üyeleri katıldı. İftarda bütün vatandaşların masalarını tek tek dolaşan Belediye Başkanı Dr. Nevzat Doğan, hayırlı Ramazanlar dileğinde bulundu.
Vatandaşlarla birlikte oruç açıp dua eden Başkan Doğan, iftar sonrası yaptığı konuşmada, “Çoluk, çocuk ailece huzur ve güven içerisinde iftarımızı yaptık. İzmit Belediyesi olarak köylerimizi çok önemsiyoruz. Köylerimizin dokusunu, kokusunu bozmadan şehirlerimizin konforuna gelmesi için mücadele ediyoruz. Büyükşehir Belediyemizin de desteğiyle köylerimize hizmetlerimizi sunuyoruz. Eksiklerimiz olsa da yollarımızı, fırınımızı, çeşmelerimizi, kültür merkezimizi, konaklarımızı, sulama kanallarımızı yaptık” dedi.
Türkiye’de ilk defa Kırsal Hizmetler Müdürlüğünü kendilerinin kurduğunu söyleyen Başkan Doğan, “Müdürlüğümüz bünyesinde veteriner hekimimiz ve yüksek ziraat mühendisimiz her gün köylerde. Yine Türkiye’nin en modern hayvan pazarını yapıyoruz ve Kurban Bayramında hizmete açacağız. Artık çok daha güzel kurban alışverişleri yapılacak. Köylerimizde biryandan fide, tohum desteği yaparken diğer yandan da çiftçilerimize eğitimler vererek deden kalma yöntemlerin yerine modern tarım yöntemlerini öğretiyoruz. Başta Cumhurbaşkanı’mız Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere hükümetimiz ve belediyelerimiz daha huzurlu, daha mutlu, daha güzel bir çevrede yaşamamız için gayret ediyoruz” diye konuştu.