Kocaeli Sanayi Odası ile Kocaeli Ticaret Odası işbirliğinde düzenlenecek olan ‘Santek 2016’nın tanıtımı yapıldı.
Kocaeli Sanayi Odası ile Kocaeli Ticaret Odası işbirliğinde, düzenlenecek olan “Santek 2016” fuarı için geri sayım başladı. 26-29 Mayıs tarihleri arasında Kocaeli Uluslararası Fuar Merkezi’nde yapılacak fuar öncesinde düzenlenen basın toplantısına Tüyap Anadolu Fuarları Genel Müdürü Cihat Alagöz, Kocaeli Sanayi Odası Başkanı Ayhan Zeytinoğlu, Kocaeli Ticaret Odası Başkanı Murat Özdağ, Doğu Marmara Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Mustafa Ayan ve Tüyap Bölge Başkanı Gökalp Gökdemir katıldı.
Toplantının açılış konuşmasında fuarda bu yıl 30 bin ziyaretçi ile firmaları buluşturmayı hedeflediklerini söyleyen Tüyap A.Ş. Genel Müdürü Cihat Alagöz, “Ülkemizin önde gelen imalatçıları ve distribütörleri kendi makinalarının hem kullanımını hem de teknik detaylarını fuar alanında oluşturmuş olduğumuz özel bölümde müşterileri ve potansiyel müşterileri ile buluşturmayı bekliyor. 250 firma ve firma temsilcinin katılacağı fuar alanına, 30 bin profesyonel ziyaretçi ile buluşturmayı hedefliyoruz” dedi.
Santek Fuarı’nın bölge sanayicilerine ciddi katkı sağlayacağını ifade eden Doğu Marmara Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Mustafa Ayhan, “Başlangıçtan bugüne kadar bölgemizin sanayi merkezi olma düşüncesiyle karşımıza çıkan Santek fuarının hem ilimize hem de bölgemize ve bölgemizde üretim yapacak sanayicilerimize ciddi katkı saglayacağına inanıyorum” diye konuştu.
Son olarak söz alan Kocaeli Ticaret Odası Başkanı Murat Özdağ, “Ülkemizin bilim ve teknoloji yeteneğinin yükseltilmesi, bilim ve teknolojinin egemen konuma gelmesi, ekonomik atılım ile daha rahat bir toplum yapısı oluşturmak için ekonomik portföyün egemen konuma gelmesine katkı sağlamak hedefiyle fuarımızın bu hayırlı ve uğurlu olmasını diliyorum” şeklinde konuştu.