Kapanca sokak ile Akçakoca Meydanını birbirine bağlayan ve Kentsel Sit Alanı içinde kalan Sırrıpaşa Caddesi yeni proje ile çok farklı hale gelecek.
İzmit Belediyesi Etüt Proje Müdürlüğü tarafından Sırrıpaşa caddesi için hazırlanan sokak sağlıklaştırma projesi bir süre önce Kocaeli Kültür Varlıkları Koruma Bölge Kurulu Müdürlüğünce onaylanmıştı. Proje kapsamında 3’ü tescilli 25 bina ve 2 parselde cephe iyileştirme çalışmaları yapılacak. Sırrıpaşa caddesi yol ve kaldırım düzenlemelerini de kapsayan proje ile bina cephesindeki niteliksiz eklerin kaldırılması, pencere bölüntülerinin cephe bütünü içerisinde birbiri ile uyumlu hale getirilmesi, kapatılmış balkonların sökülmesi, mevcut demir kapı ve parmaklıkların giriş bahçe kapılarının belirlenen model ile yenilenmesi, gerekli görülen alanlarda tamiratların yapılması, binaların önerilen renklerde boyanması öngörülüyor.
Tarih Koridoru Projesi kapsamındaki Sırrıpaşa caddesi iyileştirmesiyle ilgili ihale yapıldı. Yaklaşık maliyeti 1 milyon 507 bin Lira olan ihaleye 3 firma katıldı. Yapım süresi 210 gün olan ihaleye katılan Hadrian-Hür İş ortaklığı 1 milyon 385 bin 479 Lira, Barancan İnşaat 1 milyon 945 bin 305 Lira ve ARC Mim. Müh. firması da 1 milyon 332 bin 505 Lira teklif verdiler. Komisyon teklifleri değerlendirip önümüzdeki günlerde kararını verecek.