12 Kasım Afet Eğitimi Hazırlık Günü dolayısıyla Kocaeli’nin ilçe muhtarlar dernek başkanları, depremi unutmamak için günün anlamı kapsamında Sekapark’ta yer alan Sismoloji Merkezi’ne ziyarette bulundu.
Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Muhtarlıklar ve Sivil Toplum Kuruluşları Daire Başkanlığı tarafından düzenlenen program kapsamında ‘Afet eğitimi al, mahallene sahip çık’ sloganıyla muhtarlar deprem eğitimi aldı. Simülasyon cihazında depremi tekrar yaşayan muhtarlar, alınacak tedbirler hakkında da bilgi sahibi oldu.
Sismoloji Merkezi’nde edindikleri bilgileri vatandaşlara paylaşmalarının amaçlandığı programda muhtarlara belediyenin hizmetleri ve tesisleri de tanıtıldı. Programda muhtarlara Muhtarlıklar Şube Müdürü Ufuk Atabay eşlik etti. Muhtarlar düzenlenen programın çok faydalı iyi bir faaliyet olduğunu belirterek, memnuniyetlerini dile getirdi. Deprem konusunda verilen bilgilerden ve deprem simülasyon cihazından etkilendiklerini ifade eden
ilçe muhtar dernek başkanları, ilçelerindeki muhtarların ve mahallelerindeki insanların mutlaka deprem simülasyon merkezini gezip görmelerinin çok faydalı olacağını, herkese tavsiye edeceklerini belirtti.
Ayrıca Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, AFAD ve Kocaeli Üniversitesi’nin birlikte düzenlediği “Afet eğitimi al, mahallene sahip çık!” sloganıyla başlatılan Kocaeli Mahalle Halkı Afetlere Hazırlık Eğitim Projesi’nin ilçe muhtar dernek başkanları ve yöneticilerine tanıtımı yapıldı.