Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, bu kış yaklaşık 1,5 ton kuru mama dağıtarak sokak hayvanlarının aç kalmasını önleyecek.
Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Sağlık ve Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı, kış şartlarında sokak hayvanlarının aç kalmaması için gerekli tedbirleri aldı. Her kış olduğu gibi bu yıl da ekipler, sokak hayvanlarının aç kalmaması için yaklaşık 1,5 ton kuru mama dağıtacak. Ayrıca Yem-Pati istasyonlarına da sürekli su ve kuru mama takviyesi yapılacak.
Çalışmalar kapsamında mısır ve buğday ile de yabani kuşların beslemesi yapılacak. Büyükşehir ekipleri mama dağıtımlarını özellikle sokak hayvanlarının yoğun olarak bulunduğu noktalara yapıyor. Umuttepe, Plaj Yolu, Outlet Center arkası, eski İstanbul yolu, Kandıra ve Kartepe yolu gibi farklı noktalarda yapılan kuru mama takviyesi ile sokak hayvanları aç kalmayacak.
Büyükşehir ekipleri kentin farklı noktalarında kurulan otomatik mama istasyonları Yem-Pati istasyonlarına yem takviyesinde bulunmayı da sürdürüyor. Aç kalan sokak hayvanları, Yem-Pati İstasyonlarına gelerek ihtiyaçlarını karşılıyor. 12 ilçenin tamamında gerçekleştirilen uygulamalar ile Kocaeli’nde soğuk hava şartlarında sokak hayvanlarının beslenmesine yardımcı olunacak.