Kocaeli’de ücretsiz spor okullarında eğitim gören öğrenciler, okullarında yapılan spor şenliğinde hünerlerini gösterdi.
Gençlik ve Spor Hizmetleri Daire Başkanlığı Spor Şube Müdürlüğü tarafından yürütülen ve binlerce çocuğun eğitim aldığı Ücretsiz Spor Okulları, okullarda gerçekleştirdiği spor etkinlikleriyle öğrencilere sporun güzel yanlarını göstermeye devam ediyor. Ücretsiz Spor Okulları’nın Başiskele Vali İhsan Dede İlköğretim Okulu ve Yuvacık İlkokulu’nda düzenlendiği spor şenliğinde öğrenciler hem yarıştılar hem de eğlendiler
Okul bahçelerinde düzenlenen Spor Şenliğine Vali İhsan Dede İlköğretim Okulu’nda 485, Yuvacık İlkokulunda 374 öğrenci katıldı. Spor Şenliğine öğrenci, öğretmen ve veliler yoğun ilgi gösterdi. Okulun birinci sınıfları cirit, ikinci sınıfları sağlık topuyla güç, üçüncü sınıfları engelli istasyon ve dördüncü sınıfları ise eğlenceli atletizm yarışmalarında kız-erkek kategorisinde yarıştı. Parkurları ve güç yarışmalarını en kısa sürede tamamlayan öğrenciler, şubelerini finale taşıdı. Finale kalan şubeler sınıflarının birinciliği için yarıştı.
Spor okullarında eğitim alan öğrencilerin aldıkları eğitimin kısa bir gösterimi şeklinde geçen Spor Şenliği’nde öğrencilerin becerilerini göstermesi sağlanmakta. Şenliğin final mücadelesi sonucunda okul birincileri belirlendi. Spor Şenliği’nde dereceye giren öğrencilere madalya verildi. Birçok öğrenci ilk madalyasını Ücretsiz Spor Okulları’nda aldı.