Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Spor Okulu öğrencileri Çanakkale Şehitliği’ni ziyaret ederek dolu anlar yaşadı.
Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Gençlik ve Spor Hizmetleri Daire Başkanlığı Spor Şube Müdürlüğü’ne bağlı olarak 7 ayrı branşta faaliyet gösteren Ücretsiz Spor Okulları’nın öğrencileri Çanakkale Şehitliği’ni ziyaret etti. Öğrenciler, 18 Mart 1915 tarihinde yazdıkları kahramanlık destanı ile tarihe geçen ve “Çanakkale Geçilmez” adını dünyaya duyuran atalarının manevi huzurunda duygu dolu anlar yaşadı.
Ücretsiz Spor Okulları’nın Karamürsel ilçesinde basketbol, jimnastik, voleybol, masa tenisi ve yüzme branşlarında eğitim alan öğrencileri, disiplinli çalışmalarıyla son derece başarılı bir sezona imza attı. Öğrencilerin bu başarısı, Büyükşehir Belediyesi Spor Şube Müdürlüğü tarafından dikkate alınarak anlamlı bir ödülle karşılık buldu. 150 Spor Okulu öğrencisi, Spor Şube Müdürlüğü yetkilileri ve antrenörlerinin gözetiminde Çanakkale Şehitliği’ne götürüldü.
Öğrenciler Karamürsel’den Eceabat’a hareket etti. Sabah Eceabat’a ulaşan Spor Okulları öğrencileri kafileye katılan kılavuz eşliğinde şehitler diyarını adeta adım adım gezdi. Conkbayırı, 57. Piyade Alayı Şehitliği, Şehitler Abidesi, 26. Alay ve Yahya Çavuş Şehitliği’ni ziyaret eden çocuklar, kahramanlık destanı yazan atalarının huzurunda olmanın mutluluğunu yaşadı. Kafileye eşlik eden kılavuz, ziyaret sırasında öğrencilere, Çanakkale Savaşları ve yaşanan kahramanlıklar ile ilgili detaylı bilgi aktardı.
Ücretsiz Spor Okulu öğrencileri ziyaret sonunda duygularını dile getirdi. Öğrenciler, “Vatan topraklarının ne özverilerle kazanıldığını buraya gelerek daha yakından anlama şansı kazandık. Bize bu vatanı armağan eden atalarımız savaşarak şehit olmuşlar. Allah onlardan razı olsun, ruhları şad olsun. Bizlere düşen ise çok çalışarak onların emanetine en iyi şekilde sahip çıkmaktır” dedi.
Öte yandan Ücretsiz Spor Okulu öğrencileri kendilerinin Çanakkale Şehitliği’ni ziyaret etmesinde tüm olanakları sağlayan başta Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu ile Karamürsel Belediye Başkanı İsmail Yıldırım’a teşekkür etti.