Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Spor Özel Yetenek kurslarına devam eden öğrencilerin ailelerine üniversite alımları öncesi bilgi verildi.
Gençlik ve Spor Hizmetleri Dairesi Spor Şube Müdürlüğü tarafından hayata geçirilen Spor Özel Yetenek Kursları’na devam eden öğrencilerin ailelerine yapılan çalışmalar, üniversite ve diğer kurum alımları hakkında bilgi verildi. Üniversitelerin Haziran-Eylül ayları arasında alım yaptığı Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu, Polis Meslek Yüksek Okulu ve diğer başvurulacak yerlerin alım şartları ve sınav öncesi dönemde öğrencilerin dikkat etmesi gereken hususlar ailelere aktarıldı.
50. Yıl Spor Salonu’nda yapılan bilgilendirme toplantısına aileler yoğun ilgi gösterdi. Kurs çalışmalarının da yapıldığı spor salonunda eğitim veren hocalar, ailelere çocuklarının son durumunu değerlendirdi. Öğrencilerin sadece verilen özel eğitimle istenilen yeri kazanamayacağını hatırlatan antrenörler, öğrencilerin özel hayatlarına dikkat etmelerini ve ailelerin de çocuklarının yanında olduklarını hissettirmelerini söyledi.
Yapılan bilgilendirme toplantısında Beden Eğitimi ve Spor Yüksek Okulu bölümleri ve mezun olduktan sonra çalışılabilecek alanlar hakkında bu okullardan mezun olmuş hocalar, kendi tecrübelerini ailelerle paylaştı. Ayrıca sınav döneminde öğrencilerin yemek alışkanlıklarını düzenlemek için ailelere beslenme tablosu verildi. Yetenek kurslarına devam eden müsabık sporcular için özel program yapıldığı bilgisi yine ailelerle paylaşıldı. Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından geçen yıl başlatılan, bu yıl da yoğun ilgi gören Spor Özel Yetenek Kursları’nda eğitimler ücretsiz olarak verilmekte. İsmet Paşa Stadyumu’nda ve 50. Yıl Spor Salonu’nda 8 uzman antrenör tarafından verilen eğitimlere bu yıl 120 öğrenci devam ediyor.