İzmit Belediyesi’nin destek verdiği etkinlik kapsamında Suriyeli mülteciler hazırladıkları yemekleri İstanbul’da düzenlenen programda sundu.
İzmit’te yaşayan Suriyeli mültecilerin oluşturduğu ve çalışmalarına İzmit Belediyesi’nin de destek verdiği Al Shami Kitchen ekibi, merkezi İstanbul Üsküdar’da bulunan Hazar Derneği’nde Şam yemekleriyle ilgili bir sunum gerçekleştirdi. Mülteci kadınlar, sunumda kendi yaptıkları Şam yemeklerini tanıttılar. Lokma Dergisi’ne röportaj da veren Suriyeli kadınlara İzmit Kent Konseyi Kadın Meclisi Başkanı Asuman Sert, Proje Koordinatörü Ravza Altuntaş Çakır ve Hale Eroğlu Sager de eşlik etti.
Suriyeli mülteci kadınların günlük hayatta sahip oldukları yetenekleri sürdürülebilir ekonomik değere dönüştürmeyi hedeflediklerini belirten Kent Konseyi Kadın Meclisi Başkanı Asuman Sert, ”Bu hedef doğrultusunda bir araya gelen bir grup akademisyen, üniversite öğrencisi ve sivil toplum kuruluşu, mülteci kadınlar için Şam mutfağından sevilen yemekleri üretebilecekleri ve ekonomik değere dönüştürebilecekleri bir yapıyı oluşturmak üzere çalışmalar yürütüyor. İzmit Belediyesi’nin vereceği destekle kurulacak daimi mutfakla birlikte çalışmalarına hız verecek olan ekipteki kadınlar üretim sürecinde eğitimlere de devam edecekler. Mülteci kadınlara katıldıkları eğitimlerde uluslararası geçerliliği olan sertifika almaları sağlanacak böylelikle bağımsız çalışmak istediklerinde, ülkelerine döndüklerinde ya da bir başka ülkede yaşamlarına devam ettiklerinde de kazandıkları becerileri ile ekonomik kazanç sağlamaya devam edebilecekler" açıklamasında bulundu.