İzmit Belediye Başkanı Dr. Nevzat Doğan’ın talimatıyla kurulan Kırsal Hizmetler Müdürlüğü tarafından köylerde bilinçlendirme eğitimleri veriliyor.
Şimdiye kadar 34 köyde başta tarım ve hayvancılık olmak üzere çeşitli konularda bilgilendirme eğitimleri verildiğini söyleyen İzmit Belediyesi ekipleri, 35. ve 36. eğitimlerini Süverler ile Nebihocalar’da gerçekleştirdi. Eğitimler hakkında bilgi veren belediye yetkilileri, "Çevre köylerden de katılımın olduğu buzağı bakımı ve beslenmesi konulu eğitimi Kırsal Hizmetler Müdürlüğü’nden Veteriner Hekim Gökhan Kılıç verdi” dediler.
Büyük ilgiyle takip edilen bilgilendirme eğitiminde yeni doğan buzağın ilgi ve bakım istediği anlatan Gökhan Kılıç, "Buzağın ağız sütüyle beslenmesi çok önemlidir. Ağız sütü, protein, vitamin, mineral gibi besin maddeleri bakımından çok zengindir, aynı zamanda doğal aşı görevi görür. Doğumu takiben ağız sütü buzağıya olabildiğince fazla miktarda verilmelidir. Buzağı günde 3 öğün ve canlı ağırlığının yüzde 10’u kadar süt ile beslenmelidir" şeklinde konuştu.