Kocaeli İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü, 15-22 Nisan Turizm Haftası’nda Kartepe İlçesinde bir gezi programı düzenledi.
Turizm Haftası etkinliklerinde Kartepe Belediye Başkanı Hüseyin Üzülmez’in turizm ile ilgili görüşlerini Başkan Yardımcısı Abdullah Yılmaz katılımcılarla paylaştı. Yılmaz, Başkan Üzülmez’in ilçeye değer katacak vizyon projeleri ve bölgedeki turizme ivme kazandıracak çalışmaları hakkında bilgiler aktardı.
Kartepe Belediye Başkan Yardımcısı Abdullah Yılmaz, Başkan Üzülmez’in Turizm Haftası ile ilgili mesajını, “İlçemizin sahip olduğu eşsiz güzelliklerin keşfedilmesi, her geçen gün daha çok turiste hitap ederek, ilçe halkımıza ve ticaretine katma değer sağlanması için çalışmalarımız artarak devam edecek. Turizm dinamik ve sınırlar ötesi bir kavram olduğundan, yerel yönetimler olarak bizler ve en küçük esnafımızdan, en büyük ölçekli işletmelerimize kadar ortak akıl ve ortak dil ile bunu başaracağız” tüm katılımcılarla paylaştı.
Projeler hakkında bilgi sunumu veren Yılmaz, “Kartepe Belediyesi turizmi desteklemek adına başlattığı 18 kilometrelik dağ altı yürüyüş ve bisiklet yolu projesi bu yıl içinde hayata geçirilecek. Karatepe’den Maşukiye’nin sonuna kadar toplam 18 kilometrelik parkur bisiklet yolu projesinin ilk ayağı tamamlandı. Yılsonuna kadar proje tamamen hayata geçirilecek” dedi.
Kartepe Belediyesi yetkilileri, ilçeyi tanıtmak amacıyla düzenlenen gezi programında katılımcılara turistik bir gezi de yaptırdı. Heyet Alabalık Vadisinden başlayan gezilerinde turizm konusunda faaliyet gösteren otel, işletme ve tesisleri yerinde görme imkanı buldular. Zirvede Eğreltidüzü Yaylasına kadar çıkan heyet Ekoköy Ketenciler ve tarihi Hikmetiye Camii gibi kültürel yapıları da incelediler.