İzmit Belediye Başkanı Dr. Nevzat Doğan, yapımı devam eden Türkiye’nin ilk üniversiteli pazarına giderek incelemelerde bulundu.
İzmit Belediye Başkanı Dr. Nevzat Doğan, İzmit Belediyesi tarafından Kocaeli Üniversitesinde yaptırılan üniversiteli pazarında incelemelerde bulundu.
İzmit Belediyesi tarafından Kocaeli Üniversitesi Umuttepe Kampüsü içerisinde yaptırılan üniversiteli pazarının inşaatıyla ilgili bilgi veren Doğan, “Üniversiteli gençlerimize yönelik böyle bir çalışmayı Türkiye’de ilk defa biz hayata geçiriyoruz. Pazarın yapımı belirlenen program çerçevesinde devam ediyor. İnşallah Türkiye’de ilk olacak pazarımızı önümüzdeki yaza kadar bitireceğiz” dedi.
Üniversiteli pazarının gençlerin yeni yaşam alanı olacağını belirten Doğan, “Elinde satmak istediği ürünleri olan geçlerle, ürün almak isteyen gençleri buluşturacak pazarda, KOÜ Store, kitap satış alanı, fotokopi merkezi, ortak kullanım alanları, Genç-İz ofisi, fuaye ve sergi salonunun yanı sıra, öğrenci kulüp ve etkinlik tanıtımlarının yapılabileceği açık alanlar da bulunacak. Projeyle gençlerimize, gerek bugünlerine gerekse geleceklerine katkıda bulunacak bir yaşam alanı kazandırmış olacağız” şeklinde konuştu.
Üniversiteli pazarı 566 metrekaresi açık, 579 metrekaresi de kapalı alandan oluşacak ve yaklaşık 750 bin liraya mal olacak.