İzmit Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü’nün destek verdiği Kocaeli Üniversitesi Çevre Mühendisliği son sınıf öğrencileri, Farabi İlkokulunda çevre eğitimi verdiler.
İzmit Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü de üniversiteli gençlerin projesine destek veriyor. Çevre Mühendisliği son sınıf öğrencileri Burcu Ergün, Özge Eskici, Deniz Mutlu, Büşra Pektanır ve Simge Yıldız tarafından verilen ambalaj atıkları, bitkisel atık yağ ve atık pillerin zararları konusundaki eğitim, öğrenciler tarafından ilgiyle takip edildi. Eğitimin öğrenciler üzerindeki etkisinin Farabi İlkokulunda 2 ay süre ile toplanacak geri dönüşüm malzemelerinin takip edilerek ölçüleceği bildirildi.
Üniversiteli öğrenciler, bir ton atık kağıdın geri dönüşümü ile 17 ağacın kurtulduğunu, 1 litre atık yağın 1 milyon litre temiz suyu kirlettiğini ve 1 adet kalem pilin 4 metreküp toprağı kirlettiğine dikkat çekerek, ”Bu proje bizim için çok önemli İzmit Belediyesi’nin projemize destek vermesi bizler için çok önemli. Belediye Başkanımız Dr. Nevzat Doğan ve emeği geçenlere ne kadar teşekkür etsek azdır” şeklinde konuştular.