Kartepe Belediye Başkanı Hüseyin Üzülmez, ramazan ayının 15. Günü olan “Dünya Yetimler Günü” dolayısıyla yetim çocuklarla iftar yemeğinde bir araya geldi.
“Yetim Gülerse Dünya Güler” düşüncesinden hareketle düzenlenen iftar organizasyonunda Kartepe’de yaşayan yetim çocuklar Kartepe Belediye Başkanı Hüseyin Üzülmez ile aynı sofrada buluştu. Yetim ve yetim aileleriyle birlikte düzenlenen iftar yemeğine Kartepe Kaymakamı Ayhan Durmuş, Kartepe Müftüsü Mustafa Nurgün, belediye başkan yardımcıları, belediye meclis üyeleri, yetim ve yetim aileleri ile birlikte oruç açtı.
Kartepe’de yaşayan Suriyeli yetim çocukların da katıldığı iftar programında tüm çocuklarla yakından ilgilenen Başkan Üzülmez, “Ramazan ayının mağfiret ikliminden Rabbim faydalanmayı nasip eder inşallah bu duygu ve düşüncelerle bütün çocuklarımızın gözlerinden öpüyorum. Öksüz ve yetimlerin öncüsü, Sevgili Peygamber Efendimizdi. Daha küçük yaşlarda hem baba hem de annesinden ayrı büyümek zorunda kalmıştı. Efendimiz, hayatı boyunca öksüz ve yetimlere sahip çıkmaya, her zaman onlarla birlikte olmaya çalışmıştır. İşte bizlerde O’nun bu güzel sünnetini, bugün devam ettirmek üzere bir araya geldik” dedi.
Başkan Üzülmez, “Çocuklarımızın eğitimlerini, sağlıklarını, istihdamlarını ve güvenliklerini düşündüğümüz kadar; onların sıcak, sevgi dolu, şefkatli bir yuvada yaşamalarını da düşünmek zorundayız. Bu sebeple bölgemizin birçok noktasına kurduğumuz sıcak ve şefkatle donatılmış bilgi evleri, kütüphaneler ve etüt merkezleri ile çocuklarımızı geleceğe hazırlamaya ve aile sıcaklığı yaşatmaya özen gösteriyoruz. Biz görev süremizce yetimlerimize öksüzlerimize sahip çıkmaya, onların anne baba hasretlerini bir nebze de olsun ortadan kaldırabilmeye gayret edeceğiz” diye konuştu.
Kartepe Müftüsü Nurgün’ün yaptırdığı iftar duası ardından protokol üyeleri çocuklarla birlikte oruç açtı. Yemek sonunda yetimler ve aileleri kendilerini düşünerek böylesi bir iftar programında ağırlayan Başkan Üzülmez’e teşekkürlerini ilettiler.