Dünya’nın değişik ülkelerinden gelerek Türkiye’deki özel eğitim kurumları ve derneklerini inceleyen yabancı öğrenciler Türk mutfağının özgün lezzetlerinden çiğ köfteye hayran kaldı.
AİESEC’ın sosyal sorumluluk projesi kapsamında Türkiye’ye gelerek özel eğitim kurumlarını ve derneklerini inceleyen yabancı öğrencilerin adresi Kocaeli Özel eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi oldu. Sosyal sorumluluk projesi kapsamında Kocaeli Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezini ziyaret ederek kurum personelinden bilgi alan öğrenciler kurum içerisinde çeşitli incelemelerde bulundu. İncelemelerinin ardından kurum yöneticileri tarafından yabancı öğrencilere darbe sürecini unutturmak ve Türk kültürünü anlatmak amacıyla özel etkinlik düzenlendi. Etkinlik kapsamında öğrencilere Türk Muftağı’nın özgün lezzetlerinden çiğ köfte ikram edildi. Komedi Dans üçlüsünün de sahne aldığı etkinliklerde renkli görüntüler ortaya çıktı. Öğrenciler etkinliğin ardından Kocaeli Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi’nde ayrıldı.
Yabancı öğrencileri ağırlayarak kurum hakkında bilgiler veren Atlantis Özel eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi kurucusu Mehmet Ali Kaşka,” Yaklaşık 1 aydır ülkemizde olan Cezayir, Fas, Tunus, Endenozya, Mısır ve Pakistanlı öğrenci kardeşlerimiz kurumuzda gözlemlerde bulundu. Bu süreçte hain FETÖ örgütünün darbe girişimine şahit oldular ve arkasından hemen kahraman Türk milletinin mücadelesini de gördüler. Kardeşlerimize, darbenin başarılı olması durumunda gözlem yaptıkları özel çocukların derslere gelemeyeceklerini ve yaşadıkları durağanlık ile geriye gitmenin tüm ülke vatandaşlarımızda yaşatacağı olumsuzlukların yanında, özellikle bu çocuklarımızın geleceklerinin karartılacağını özellikle belirttik. Ayrıca devletimizin özel eğitim gereksinimli bireylerimize olan eğitim ve sosyal yardımlarını anlatarak çok önceki zamanlarda Avrupa’yı örnek alan bir planlamadan, artık Avrupa’nın bizleri örnek alacakları projelere imza atıldığını kendileri ile paylaştık” dedi.
Yabancı öğrenciler tesislerden mutluluk ile ayrıldı.