Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından bu yıl 8.’si düzenlenecek 23 Nisan Uluslararası Çocuk Fuarı’na katılmak için gelen yabancı ülkelerin grup liderleri, gecede bir araya geldi.
Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından 22-24 Nisan tarihleri arasında Kocaeli Bilim Merkezinde düzenlenecek 23 Nisan Uluslararası Çocuk Festivali için kente gelen yabancı ülkelerin grup liderleri için Antikkapı Restoranda gece düzenlendi. Grup Ahenk tarafından tasavvuf musikisi eşliğinde semazenlerin sema yaptığı gecede konuklara, Türk misafirperverliği sergilendi.
Antikkapı Restoranda düzenlenen programda KO-Mek tarafından geleneksel el sanatları sergisiyle karşılanan misafirler, el sanatları ve geleneksel nakışlarla süslenmiş el işleri sergisini merakla ve beğeniyle izledi. Kandıra bölgesinden geleneksel kıyafetleri giymiş bayanlarla bol bol fotoğraf çekilen yabancı misafirler, Büyükşehir Belediyesi tarafından bu yıl 8.’si düzenlenecek 23 Nisan Festivallerinden seçilmiş fotoğraf sergisini de gezdi.
Grup liderleri toplantısına, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Doç. Dr. Tahir Büyükakın, Genel Sekreter Yardımcısı Feyzullah Okumuş, İl Milli Eğitim Müdürü Fehmi Rasim Çelik, Müdür Yardımcısı Hayati Aydın, Gençlik ve Spor Hizmetleri Daire Başkanı Raşit Fidan, Kültür ve Sosyal Hizmetler Daire Başkanı Ali Yeşildal, Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Daire Başkanı Hasan Yılmaz katıldı.
Gecede grup liderlerine seslenen Genel Sekreter Doç. Dr. Tahir Büyükakın, konuklara hoş geldiniz diyerek bu yıl 8.’sini düzenlenecek festivalin keyifli bir şekilde tamamlanması temennisinde bulundu. Büyükakın, “Burada çocuklarımızın buluşmasını, tanışmasını ve hep birlikte dünyaya barış ve kardeşlik mesajları iletmesini istiyoruz” şeklinde konuştu.
23 Nisan Cumartesi günü Saat 18:00-22:00 saatlerinde Yahya Kaptan Şehit Recep Topaloğlu Spor Salonu’nda yapılacak gala programında sahne alacak ülkelerin hangi sırayla sahneye çıkacakları da yapılan çekilişle belirlendi.