8. Kocaeli Kitap Fuarı’nda şair ve yazar Kahraman Tazeoğlu, birikimlerini kitapseverlerine aktardı.
8. Kocaeli Kitap Fuarı’ndaki konferansında konuşmasında konuşan şair-yazar Kahraman Tazeoğlu, korsan kitaplarla ilgili açıklamalarda bulundu. Korsan kitaba verilen paranın silaha verildiği ifade eden Tazeoğlu, “Korsan kitap emek hırsızlığı demektir” diyerek okuyucularını uyardı.
Giderek daha iyi okuyan toplum olma yolunda ilerlendiğini ifade eden Tazeoğlu, “Kitaplar okunmak için var. Öyle bir kitap okursunuz ki; hayatınız değişir. Zaten amacımız da bu. Farkındalık oluşturmak. Benim hedefim çok büyük bir kesim olan kitap okumayanlara kitap okutmak. Yazmaya da başlamamın kitap okumayanlara hitap etmek içindir. Zaten bana gelen maillerde daha önce hiç kitap okumamıştım diyenler çoğunlukta. O yüzden kitap okumayanların yazarıyım” dedi.
7-8 yıl önce internetten bir şarkı dinlediğini ve çok beğendiğini aktaran Tazeoğlu, “Araştırdım, gencecik bir delikanlı. Aradım, ‘Çok güzel bir şarkı yapmışsın. Bu şarkıyı ulusal bir radyoda yayınlamak istiyorum’ dedim. Çocuğun şarkısını çaldım. Çok büyük ilgi gördü. Baktım hakikaten benim gibi düşünüyor herkes. Elinde gitarıyla canlı yayına çağırdım. Bu program da çok güzel oldu. Dedim ki her hafta biz program yapalım. Sonra üniversitelere gitmeye başladık. Tam 2,5 yıl beraber çalıştık. Daha sonra ‘abi’ dedi bana albüm teklifi geldi. Sonra bütün televizyonlarda onun şarkılarını izlediniz, ezberlediniz. Bu kişi Gökhan Türkmen idi” diyerek yaşadığı bir olayı aktardı.
Yazan insanların çok fazla merak edildiğini ifade eden Tazeoğlu, “Ben de yazar olmadan önce çok merak ederdim kahramanları. Bunlar gerçek mi değil mi? Ama o zaman Kitap Fuarları çok yapılmazdı. Şimdi o kadar çoğaldı ki fuarlar. Okurlar ve yazarlar birbirleriyle buluşuyor. Biz de okur profilimizi görüyoruz. Ne yaptığımızı sorgulayabiliyoruz” diye konuştu.
Tazeoğlu, söyleşinin ardından kitaplarını imzalayarak fuardan ayrıldı.