İslam Dünyası Turizm Başkenti Konya, 60 ülkeden 4 bin uluslararası öğrencinin katılımıyla gerçekleşen 9. Uluslararası Öğrenci Buluşması’na ev sahipliği yapıyor.
Konya Valiliği ve Konya Büyükşehir Belediyesi’nin desteğiyle Uluslararası Öğrenci Dernekleri Federasyonu ve İki Doğu İki Batı Uluslararası Öğrenci Derneği’nin organize ettiği 9. Uluslararası Öğrenci Buluşması’nın açılışı yapıldı.
Şehir Meydanı’nda 60 ülkeden 4 bin öğrencinin katılımı ile gerçekleşen programda konuşan Necmettin Erbakan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Muzaffer Şeker, Türkiye’de öğrenim gören öğrencilerin gelecekte hem kendi ülkeleri, hem Türkiye hem de İslam dünyası için önemli işler yapacaklarını söyledi.
Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, Konya’daki üniversitelerin kendilerini artık uluslararası boyuta taşıdıklarını belirterek, 130 bin üniversite öğrencisinin önemli bir bölümünü uluslararası öğrencilerin oluşturduğunu dile getirdi. Başkan Akyürek, “Konya’mızın eskiden çok beğendimiz bir sloganı vardı. ‘Konya gibi Türkiye, Türkiye gibi dünya.’ Uluslararası öğrenci faaliyetleri bize bu vizyonu bir kez daha hatırlattı. Bir ayağımız hakikatte, diğer ayağımızla bütün milletleri dolaşan anlayışı hakim kılmaya çalışmalıyız. Bu faaliyetlerin gelecek yıllarda daha da güçlenerek devamını diliyor, emeği geçenleri tebrik ediyorum” dedi.
Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik, Kayseri ve Konya’nın birbirine çok benzeyen şehirler olduğunu belirterek, Konya’da bulunmaktan mutluluk duyduğunu ifade etti. Çelik, coğrafyayı toplamak ve lider ülke olmak için bu tür organizasyonların son derece önemli olduğunu vurguladı.
AK Parti Konya Milletvekili Ahmet Sorgun da, ülkelerin, renklerin, dillerin farklı olduğunu ama öğrencilerin kardeşçe bir arada bulunduğunu belirterek, “Ülkeler, diller, renkler kendi haline bırakıldığında işte böyle güzellikler olur. Ama kendi haline bırakılmazsa bugünkü dünya gibi olur” diye konuştu.
Konya Valisi Muammer Erol, AK Parti Konya Milletvekili Abdullah Ağralı, İl Milli Eğitim Müdürü Mukadder Gürsoy ve çok sayıda öğrencinin katıldığı programda hep birlikte kurdele kesilerek açılış yapıldı. Protokol mensupları, açılışın ardından öğrencilerin kendi kültürlerini tanıtmak için kurdukları stantları gezerek bilgi aldılar. Öğrenciler, 7-8 Mayıs’ta kültürel eşyalar, yöresel folklor gösterileri ve mutfak kültürleri ile Konyalılarla buluşacak.