28 Şubat 1997 yılındaki Post Modern Darbenin 20. yılı münasebetiyle Akşehir’de faaliyet gösteren ve kısa adı AKİMMED olan Akşehir İmam Hatip Okulları Mezunları ve Mensupları Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği tarafından bir konferans düzenlendi.

İlahiyatçı Araştırmacı Yazar Ramazan Tamer Büyükküpçü’nün konuşmacı olduğu konferansta ’28 Şubat ve İmam Hatipler’ konusu işlendi. Akşehir Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen konferansa, Akşehir Belediye Başkanı Salih Akkaya, AK Parti İlçe Başkanı A. Bahadır Örs, Akşehir İmam Hatip Okulları Mezunları ve Mensupları Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı İbrahim Öncel, bazı kamu kurum müdürleri, STK temsilcileri ile çok sayıda vatandaş katıldı.

Konferans öncesi Kur’an-ı Kerim tilaveti yapılırken AKİMMED Başkanı İbrahim Öncel tarafından da bir açılış konuşması yapıldı. Öncel, “İmam-Hatip Lisesi mezunlarına 28 Şubat süreci ile başlayan süreçte öncelikle katsayı denen ucube mağduriyeti yaşatılmış, ülkemizin en başarılı gençlerini yetiştiren bu okulların öğrencileri hak ettikleri üniversitelerde eğitim alma hakkından yoksun bırakılmışlardır. Daha sonraki süreçlerde İHL’lerle ilgili bir karalama kampanyası başlatılmış ve bu okulların öğrencilerine psikolojik baskı uygulanmış, okulların tercih edilme oranlarının düşürülmesi için çalışmalar yapılmıştır. Sekiz yıllık kesintisiz eğitim ile birlikte orta kısımlar kapatılarak köklerin zayıflatılması hedeflenmiş, ortaokul seviyesindeki öğrenciler Kur’an, Arapça vb. meslek derslerinden uzaklaştırılmış, bu dersleri almaları yönünde önlerine engeller konulmuştur. İmam-Hatip Liselerinde başlatılan başörtüsü yasağı ile binlerce öğrenci öğretim hayatına küstürülmüş talep ettikleri şekilde eğitim almalarının yolu kesilmiştir. Başörtülü Öğretmenler de çalışma ile inançları arasında tercihe zorlanmıştır. Ancak son yıllarda saçma uygulamalar ve yasakların kaldırılması ile bu mağduriyetler giderilmiş, İmam Hatip Gönüllülerinin yıllardır savunuculuğunu yürüttüğü haklar geri kazanılmıştır. Son zamanlarda atılan özgürlükçü adımları büyük bir memnuniyetle karşılıyor ve emeği geçenlere milletimiz adına teşekkür ediyoruz” dedi.

Öncel’in konuşmasının ardından 28 Şubat’ta yaşanan Post Modern darbenin öncesinde yaşanan gelişmeleri ve bu post modern darbenin yapılmasına sebep olan iç ve dış güçleri örneklerle anlatan Ramazan Tamer Büyükküpçü, bin yıl sürecek denilen 28 Şubat sürecinin tarihe gömüldüğünü söyledi. Konuşmasında İmam Hatiplilerin okul dönemlerinde ve üniversite yıllarında, başörtülü memurlarında çalışma yaşamında çektiği sıkıntıları anlatan Ramazan Tamer Büyükküpçü’ye konferans sonunda Akşehir Belediye Başkanı Salih Akkaya tarafından bir plaket takdim edildi. Yazar Büyükküpçü konferans sonrası kültür merkezi fuaye salonunda kitaplarını imzalarken yine fuaye salonunda açılan ve 28 Şubat’ın karanlık yüzünü anlatan resim sergisi de katılımcılar tarafından gezildi.