Şehir genelindeki tarihi eserlerin restorasyonlarını sürdüren Konya Büyükşehir Belediyesi, Akşehir ilçesinde bulunan asırlık Arasta Çarşısı’nda 300 işyerinde restorasyon çalışması yapıyor.
Konya Büyükşehir Belediyesi, Akşehir’de bulunan asırlık Arasta Çarşısı’nda başlattığı sağlıklaştırma ve cephe iyileştirme çalışmalarına hızla devam ediyor. 2017 yılında tamamlanması planlanan çarşı ilçeye ekonomik hareketlilik ve turizm açısından katkı sağlayacak.
Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, Konya merkezde Mevlana Kültür Vadisi Projesi ile sürdürdüklerini tarihi eserlerin gelecek kuşaklara aktarılması çalışmalarını Yeni Büyükşehir Yasası ile ilçelerde de sürdürdüklerini belirtti. İlçelerde bulunan tarihi değerleri aslına uygun olarak restore ettiklerini kaydeden Başkan Akyürek, Akşehir Arasta Sokak Sağlıklaştırma ve Cephe İyileştirme çalışmalarının 23 adada devam ettiğini söyledi. Yaklaşık 300 işyeri bulunan tarihi çarşıda, yıkılmış binaların aslına uygun olarak yeniden yapılacağını belirten Başkan Akyürek, “İlçe belediyemiz ile birlikte sürdürdüğümüz çalışmayla Konya’mız yeni bir cazibe merkezi daha kazanacak. Tarihi Bedesten’de yaptığımız ve dünyaya örnek olduğumuz 2 bin 687 işyerini restorasyonun ardından bir başka örnek uygulamayı da Akşehir’de hayata geçiriyoruz. Çalışma tamamlandığında hem tarih yeniden canlanacak, hem de ilçedeki ticari hareketlilik ve ziyaretçi sayısında gözle görülür bir artış olacak” dedi. ÇALIMALAR 2017’DE TAMAMLANACAK
Akşehir Arasta Sokak Sağlıklaştırma ve Cephe İyileştirme çalışmaları dahilinde dış cephe düzenlemeleri aslına uygun olarak yapılan binalarda; çerçeve, çatı, pervaz, elektrik altyapıları, internet altyapıları ve telefon altyapıları yenileniyor. Harabe ve yıkık binaların yıkılıp aslına uygun olarak yeniden yapıldığı çalışma, 2017 yılında tamamlanacak ve yaklaşık 10 milyon liraya mal olacak.