Konya’nın Akşehir İlçe Belediyesi tarafından bu yıl 13’ncüsü gerçekleştirilen Geleneksel Sünnet Şöleni’nde 107 çocuk erkekliğe ilk adımı attı.
Akşehir Belediyesi tarafından düzenlenen organizasyonda belediyeye kayıt yaptıran 107 çocuğun sünnetleri geçtiğimiz günlerde doktorlar tarafından yapılarak tamamlanmıştı. Sünnet çocukları ve aileleri için Hıdırlık Mesire Alanında gerçekleştirilen sünnet şölenine, AK Parti Konya Milletvekili Mustafa Baloğlu, Akşehir Kaymakamı Yalçın Sezgin, Garnizon Komutanı Albay Erdal Canol, Akşehir Belediye Başkanı Salih Akkaya, AK Parti İlçe Başkan Vekili Abdurrahman Çardakoğlu, Belediye Meclis Üyeleri, bazı kamu kurum müdür ve amirleri, mahalle muhtarları, sünnet olan çocuklar ve ailelerinin yanı sıra çok sayıda vatandaş katıldı.
Şölende ilk olarak Kur’an-ı Kerim tilaveti ve Mevlid-i Şerif okundu. Yapılan duanın ve Akşehir Belediyesi Mehter Grubu’nun gösterisinin ardından bir konuşma yapan Akşehir Belediye Başkanı Salih Akkaya, “Bugün 107 yavrumuzun sünnet şölenini gerçekleştirmiş olacağız. Vekilimizin belediye başkanlığı döneminde başlattığı geleneksel sünnet şöleni bugün 13’üncüsünü gerçekleştiriyoruz. Akşehir Belediyesi olarak bu 13 yıl içerisinde toplam 1157 yavrumuzu erkekliğe ilk adımını attırdık. Bu sayı ve halkımızın teveccühü önemlidir. Ailelerimizle beraber bu heyecanı birlikte yaşayalım diyerek yavrularımızı bu sünnet şölenine eşlik ettiriyoruz. Allah bu yavrularımızın büyük düğünlerini de göstersin, sünnetleri hayırlı uğurlu olsun. Bu sünnet şölenleri inşallah dünya var olduğu müddetçe, kıyamete kadar geleneksel olarak devam etsin diyorum. Hepinize selam, saygı ve muhabbetlerimi sunuyorum” dedi.
Akşehir Kaymakamı Yalçın Sezgin de yaptığı konuşmada, “Sünnet şöleninde biz de çocuklarımızın bu güzel anını paylaşmaktan son derece mutluyuz. Evet 13’yılda bin 157 çocuğumuz burada sünnet olmuştur ve belki de bir kısmının da nikahlarını Belediye Başkanımız kıymaya başlamıştır. Şimdiki sünnet şöleni kapsamında 107 çocuğumuzun mürüvvetini birlikte paylaşıyoruz ve onları tebrik ediyorum. İnşallah onların evlilik mürüvvetlerine de tüm Akşehir tanık olur. Onlara ben şimdiden sağlıklı mutlu bir yaşam diliyor, bu organizasyonu gerçekleştiren Akşehir Belediyesi’ne de çok teşekkür ediyorum” diye konuştu.
AK Parti Konya Milletvekili Mustafa Baloğlu ise, “Hayırlı uğurlu olsun. Burada bugün 107 çocuğumuzun sünnet merasimine iştirak ediyoruz. Ailelerimizin hepsinin kendisinin sünnet yapabilme imkanları var ama bu şekilde toplu olmasında rahmet var, bereket var ve bir çok güzellik var. Bunu 2004 yılından beri birlikte yaşıyoruz. Ben katkıda bulunan herkese çok teşekkür ediyorum. Değerli Belediye Başkanımız Salih Beye, Değerli Kaymakamımıza, Kızılay’ımız ki her yıl bize katkıda bulunuyor. Kızılay’ın Değerli Başkanı ve Yönetim Kurulu Üyelerine, emeği geçen Belediye çalışanlarına, Mehteranımıza, hepsine teşekkür ediyorum. Değerli Başhekimimiz de burada, tüm çocuklarımızın hepsini en steril şartlarda güzel bir şekilde sünnet ettiler onlara da teşekkür ediyorum. İsmini sayamadığım herkese teşekkür ediyorum. Bu evlatlarımız inşallah vatana millete faydalı hayırlı evlatlar olarak yetişirler. Onları çok güzel yerlerde görevlerde inşallah hep birlikte görürüz. Bu sünnet şölenlerin de onlarında oğullarını misafir olarak ağırlarız. Hepinizden Allah razı olsun, teşekkür ediyorum” dedi.
Konuşmaların ardından aynı zamanda operatör doktor olan AK Parti Konya Milletvekili Mustafa Baloğlu, bir çocuğun sünnetini gerçekleştirdi. Daha sonra protokol üyeleriyle sünnet çocukları birlikte hatıra fotoğrafı çektirdi. Sünnet çocuklarına protokol üyelerince Akşehir Belediyesi’nin hediyesi olan kol saatleri ile Kızılay’ın hediye ettiği battaniyeler verildi. Akşehir Belediyesi’nce hazırlattırılan yemek ikramının şölene katılanlara dağıtılmasının ardından çocuklara patlamış mısır ve balon dağıtıldı.