Konya Büyükşehir Belediyesi’nce restorasyon çalışması yapılan Akşehir ilçesindeki tarihi İplikçi Cami, restorasyon çalışmalarının tamamlanmasıyla Ramazan ayının son Cuma Namazı öncesi ve Mübarek Kadir Gecesi’nde ibadete açıldı.
Cuma Namazı öncesi, caminin ibadete açılması nedeniyle Konya Büyükşehir Belediyesi İmar ve Şehircilik Dairesi Başkanı Nurullah Osmanlı’da Akşehir’e geldi. Akşehir Belediye Başkanı Salih Akkaya ile Daire Başkanı Nurullah Osmanlı, Cuma Namazı öncesi İplikçi Cami çevresinde yapılacak olan çevre düzenlemesi ile ilgili incelemelerde bulundular. İplikçi Cami’deki restorasyon sonrası ilk Cuma vaazını İlçe Müftüsü Ahmet Kardaş vererek Cuma Namazını da kıldırdı.
Akşehir Belediye Başkanı Salih Akkaya, “Tarihi İplikçi Cami’mizde Konya Büyükşehir Belediyemizce yapılan restorasyon çalışmalarımız tamamlanarak mübarek Kadir Gecesi’ni idrak edeceğimiz bugün, Cuma Namazı öncesi ibadete açıldı. Camimizdeki çevre düzenleme çalışmaları ile ufak tefek eksikliklerde kısa sürede tamamlanarak Konya Büyükşehir Belediye Başkanımız Tahir Akyürek Beyin de katılımıyla resmi açılışı yapılacak. Yapılan restorasyon çalışmaları için başta Konya Büyükşehir Belediye Başkanımız Tahir Akyürek Bey olmak üzere emeği çenen herkese teşekkür ediyorum” dedi.