Konya’nın Akşehir İlçe Belediyesi, 6360 Sayılı Büyükşehir Yasası ile mahalle haline dönüşen eski köy ve kasabalardaki kilitli taş yol çalışmalarını sürdürüyor.
Yaşarlar ve Söğütlü mahallelerindeki kilitli taş çalışmalarını yerinde inceleyen Akşehir Belediye Başkanı Salih Akkaya, yapılan çalışmalar hakkında Akşehir Belediyesi Fen işleri Müdürü Muhammed Ozan Küçük’ten bilgi aldı. Akşehir Belediyesi olarak şehir merkezindeki mahallelerde olduğu gibi şehir merkezi dışındaki mahallelerde de aynı kalitede hizmet vermeye büyük özen gösterdiklerine dikkat çeken Başkan Akkaya, “Şehir merkezi dışındaki mahallelerimizde de şehir merkezimizde olduğu gibi artık çamurlu ve tozlu yol kalmayacak. Geçtiğimiz yıllarda başlattığımız çalışmalarımız bu yılda tüm hızıyla devam ediyor. Birkaç yıl içerisinde merkez dışındaki mahallelerimizde de mahalle içi yollarımızın kilitli taş çalışması bitirilmiş olacak” dedi.
Nisan ayında başlayan çalışmalar kapsamında Ilıcak, Cankurtaran, Yaşarlar, Söğütlü, Alanyurt, Çakıllar, Sorkun, Bozlağan, Gedil ve Üçhüyük mahallelerinde toplam 6 bin 500 metrekare kilitli taş döşendiğini belirten Başkan Akkaya, “Kilitli taş yol çalışmalarımız hava şartları elverdiği sürece Eylül-Ekim ayları sonunda kadar tüm mahallelerimizde devam edecek” diye konuştu