Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, darbe girişiminin sadece hükümete değil milli iradeye yapıldığını belirterek, millet iradesine, Türkiye Cumhuriyeti Devleti’ne, demokrasiye sahip çıkan herkesi tebrik etti.
Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, millet iradesine yapılan darbe girişiminin ilk anından itibaren on binlerce Konyalı ile birlikte meydanlarda yer aldı. 15 Temmuz Cuma gecesi AK Parti İl Teşkilatı’nda ve Hükümet Meydanı’nda, diğer günlerde ise Mevlana Meydanı’nda Konyalılara seslenen Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, millet iradesine, Türkiye Cumhuriyeti Devleti’ne, demokrasiye sahip çıkan herkesi tebrik etti.
“Ayakta durmaya devam edeceğiz”
Milletin kararına, iradesine yapılan bu saldırının mutlaka defedileceğini kaydeden Başkan Akyürek, “Milli iradeye yapılan bu saldırı sadece hükümete değil, aynı zamanda Türk Milletine yapılmıştır. Bunun karşısında millet olarak dimdik durduk ve inşallah durmaya devam edeceğiz. Türkiye’nin 81 vilayetinde insanımız ayakta. İnsanımız ‘Benim irademe sen karışamazsın’ diyor. Ayakta durmaya devam edeceğiz. İnşallah her şey güzel olacak. Cumhurbaşkanımız meydanlardan artık çekilebilirsiniz demeden meydanlardan çekilmeyelim. Milletimiz, kendisine kast edenlere hak ettiği dersi verecektir” dedi.
“Yeryüzüne birlik mesajı veriyoruz”
Böyle bir dava için iradesine, ülkesine, Cumhurbaşkanına sahip çıkan herkese ayrı ayrı teşekkür eden Başkan Akyürek, “Hazreti Mevlana’nın, Sadreddin Konevilerin, Hacıveyiszadelerin, Tahir Büyükkörükçülerin torunları olmakla elbette övünüyoruz, övünmeye devam edeceğiz. Biz Konyalılar olarak aynı zaman Süleyman Şahın, Alaaddin Keykubatın, yüzbinlerce kişilik ordulara karşı küçük bir orduyla dimdik duran, Haçlıları dize getiren Kılıçarslanların da torunlarıyız. Bu duruşumuz aynı zamanda sadece zalimlere, darbecilere, Türkiye’deki milletin yoluna çıkan teröristlere, kan dökücülere değil; tüm yeryüzü insanlığına da Konya’dan, Mevlana Meydanından ne güzel bir mesaj veriyoruz” diye konuştu.
“Demokrasi nöbetimiz devam edecek”
Madalyonun bir yüzünde hainler, gafiller, zalimler, gafiller, teröristler olduğunu, diğer yüzünde ise asil milletin olduğunu vurgulayan Başkan Akyürek, “Bu demokrasi nöbetimiz devam edecek. Kahraman halkımızı, Selçuklu torunlarını tekrar tebrik ediyorum. Katılan tüm kardeşlerimize, organizasyonu yürüten tüm arkadaşlarımıza teşekkür ediyor, kahraman Konya insanını tekrar tekrar tebrik ediyorum” ifadelerini kullandı.