Konya Büyükşehir Belediyesi, Ankara Caddesi’ni Mevlana Kültür Merkezi’ne bağlayan Ali Ulvi Kurucu Caddesi’nde asfalt çalışması yapıyor.
Altyapı çalışmalarının tamamlandığı caddede geceleri son kat asfalt serimi yapılırken; trafik gündüzleri kontrollü olarak sağlanıyor. Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, 2016 yılını şehir merkezi ve ilçeler için asfalt yılı ilan ettiklerini, çalışmaların yoğun olarak devam ettiğini söyledi. İlçe ve mahalle yollarının yanında şehir merkezindeki caddelerde de çalışma yaptıklarını belirten Başkan Akyürek, Ankara Caddesi’ni Mevlana Kültür Merkezi’ne bağlayan Ali Ulvi Kurucu Caddesi’nde asfaltlama çalışması yaptıklarını söyledi.
Trafik akışının gündüz kontrollü olarak sağlandığı caddede çalışmaların gece yapıldığını dile getiren Başkan Akyürek, “2 bin 500 metre uzunluğundaki Ali Ulvi Kurucu Caddesinde altyapı çalışmalarının tamamlanmasıyla kaldırımlarda eksik kısımlar da bitirildi. Yağmur suyu hatları ıslah edildi ve asfalt altyapısı tamamlanarak son kat asfalt kaplamasına başlandı. Bölgenin trafiğini önemli ölçüde rahatlatan Ali Ulvi Kurucu Caddesi için 3 bin 500 ton asfalt kullanılacak. Altyapı çalışmaları ile birlikte yaklaşık 1 milyon liraya mal olacak caddemizi birkaç gün içinde tamamlayacağız” dedi.