Konya’nın Akşehir İlçe Belediye Başkanı Salih Akkaya, Konya’da yapılan Haydi Bil Bakalım" bilgi yarışmasında İl birincisi olan Akşehir Bahçelievler Ortaokulu öğrencilerini altınla ödüllendirdi.
Konya Büyükşehir Belediyesi ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nün ortaklaşa düzenlediği Medeniyet Okulu Projesi kapsamında 6. sınıflar arası "Haydi Bil Bakalım" bilgi yarışmasında 570 okulu eleyen Akşehir Bahçelievler Ortaokulu İl birincisi oldu. Şampiyon ekip ve okul idarecileri, Akşehir Belediye Başkanı Salih Akkaya’yı makamında ziyaret etti. Ziyarete, Bahçelievler Ortaokulu Müdürü Mehmet Akça, Müdür Yardımcısı Bekir Kürşat Bolat, Bilgisayar Öğretmeni Muhammed Kavuk ile yarışmada birinci olan öğrenciler Kübra Candan, Elif Gök ve Çağla Göçer katıldı. Akşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürü İbrahim Öncel’de ziyarette hazır bulundu.
Akşehir finalinde gurubundaki tüm okulları eleyerek ilçe birincisi olan Bahçelievler Ortaokulu, Akşehir’i geçen yıl olduğu gibi bu yılda Konya’da temsil etme hakkını elde etmişti. Konya’nın 31 ilçesindeki ortaokullar arasında finale kalan ve adını ilk 3 okul arasına yazdıran, finalde Akşehir’i temsil eden Bahçelievler Ortaokulu, Konya’da yapılan final yarışmasında Akşehirlilere büyük gurur yaşattı. Elif Gök, Çağla Göçer ve Kübra Candan’dan oluşan takımla finalde yarışan Bahçelievler Ortaokulu rakiplerini eleyerek Konya il birincisi oldu.
Bahçelievler Ortaokulu’nun bu büyük başarısından mutluluk duyduklarını ifade eden Akşehir Belediye Başkanı Salih Akkaya, “Akşehir’imize böyle bir gururu, bu mutluluğu ve heyecanı yaşattıkları için öğrencilerimizi kutluyorum. Bu yarışmalara hazırlanmalarında büyük emek sarf eden Okul Müdürümüzü, Müdür Yardımcımızı ve öğretmenlerimizi ve özellikle öğrencilerimizin anne ve babalarını kutluyorum. Akşehir’imiz her alanda olduğu gibi, bilgi yarışmaları alanında da başarılı. Sporda ve Tekvando da Avrupa ve dünya birinciliği, Okçuluk da dünya birinciliği, TEOG Sınavlarında Türkiye birinciliği ve Üniversite sınavlarında Türkiye birinciliklerimiz var. ‘Haydi Bil Bakalım’ yarışmasında da bu öğrencilerimiz, 570 okul arasında büyük emek sarf edip birinci olarak kupayı kazandılar. Kendilerine bu başarılarının artarak devamını diliyor, Akşehir’imizi ve Nasreddin Hoca’mızın torunlarını sevindirmeye devam etmelerini ümit ediyorum” dedi.
Bahçelievler Ortaokulu Müdürü Mehmet Akça’da yaptığı konuşmada, Başkan Akkaya’ya teşekkür ederek, “Öğretmen arkadaşlarım ve öğrencilerim adına, başkanımıza bize vermiş olduğu destekler için çok teşekkür ediyorum. Kızlarımız, zorlu bir süreç içerisinde yarışarak gerçekten bu başarıyı hak ettiler. Bu süreçte çok şükür Akşehir’i birinciliğe taşıdık ve birinci olarak adımızı yazdırdık. Emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum” dedi.
Akşehir Belediye Başkanı Salih Akkaya, Konya birincisi olan öğrencilere birer altın takıp, Akşehir Belediyesi Kültür Yayınları’ndan oluşan birer set armağan etti.